Innovativ gatebelysning fra BTG

 
Innovativ gatebelysning fra BTGBildet: Fra fjellovergang på Vikafjellet der Statens Vegvesen har tatt i bruk Ilume Flexi fra BRG for belysning av bussbuer.
BTG utvikler og selger soldrevne gatelys for helårsbruk i Norden. Med soldrevet belysning er strømkostnad lik null.

- Samtidig slipper en kostnader med å strekke strømkabler til og mellom stolpene. Soldrevet belysning er derfor i mange tilfeller et økonomisk gunstigere alternativ enn tradisjonell belysning. Kostnadsbildet gjør at en kan belyse nye områder og/eller større områder enn før og derigjennom bidra til økt trygghet, økt trygghetsfølelse, økt trafikksikkerhet, økt aktivitet og økt velvære, skriver BTG i en pressemelding.

- Med tanke på trafikksikkerhet, har BTG også utviklet Ilume Flexi som Statens Vegvesen nå alt har tatt i bruk for belysning av bussbuer. Ilume Flexi kan også brukes i toalettbuer etc.som ikke er belyste, f.eks i turområder. 

- "Ilume idrett" er det siste produktet i porteføljen til BTG. Dette er belysning til små og store idrettsanlegg. Mandal Golfklubb er den første av våre kunder som nå har tatt dette i bruk. Universitetet i Agder fikk også Tippemidlerstøtte til sitt nærmiljøanlegg der ilume 1.0 soldreven belysning blir benyttet i dag, skrive BTG videre.

Batteritype og kapasitet gjør at lampa vil lyse selv om det er lange perioder uten sol og kuldegrader. Soldrevet gatebelysning inkluderer:

• Intelligent styringssystem gjør at en kan gjøre lokale tilpasninger på lysstyrken og tidsintervall.
• Høy lumen – 125 lumen per watt.
• Bevegelsesensor som kan reguleres, vedr. lysstyrke og tidsintervall.

- For å sikre best mulig drift og levetid råder vi våre kunder til å gjøre jevnlig batterikontroll. Den første vinteren de soldrevne gatelysene er montert, anbefaler vi at batteristatus sjekkes minimum i månedsskifte oktober/november og deretter i midten av desember. Avhengige av målingene bør ytterligere kontroll vurderes. Batterikontroll gjøres enklest ved å lese av batteri spenningen fra fjernkontrollen.

- Fra fjernkontrollen kan en lese av høyeste og laveste spenning de siste 7 dagene, Våre soldrevne gatelys er avhengig av at det kommer sollys ned på solpanelene, og enkelte ganger må det ryddes litt i trær og greiner. Det er anbefalt en avstand på 25 meter mellom hver stolpe når de står på rekke, skriver BTG i pressemeldingen.

Stolpene leveres ubehandlet. Det er ikke nødvendig med ytterligere behandling, men stolpene kan leveres i ulike farger om ønskelig. De to mest vanlige fargene er Røykgrå og Seterbrun. Våre soldrevne gatelys er avhengig av at det kommer sollys ned på solpanelene, og enkelte ganger må det ryddes litt i trær og greiner. Det er anbefalt en avstand på 25 meter mellom hver stolpe når de står på rekke.  

BTG AS ble etablert i 2015. Selskapet startet med å tilby rimelig solcelleprodukter med god kvalitet til kunder i Nigeria og Kamerun. I 2017 gikk bedriften i gang med å utvikle et gatelys drevet av solenergi beregnet for nordiske forhold.  I samarbeid med Kristiansand kommune ble de første utgavene av Ilume gatelys testet på Gimlekollen.

- Selskapet har som mål å bli en ledende leverandør av soldrevne gatelys i Norden og samtidig styrke vår posisjon som leverandør av andre solenergiløsninger til private husholdninger/bedrifter og det offentlige i de markeder vi er representert, heter det avslutningsvis i pressemeldingen ftra BTG.

BTG eies og drives av Arne Knudsen og Trygve Raen.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår