Inngår bærekraftig samarbeid

 
Inngår bærekraftig samarbeidSignering ved pukkverk i Malerød, fra venstre: Knut Harald Ollendorf, Petter Nilsen, Thor-Anders Lundh Håkestad, Rolf Nilsen, Trygve Ollendorf. (Foto: Feiring Bruk).
Feiring Bruk og Lundhs har inngått samarbeid i et av Lundhs' brudd i Larvik, med et klart felles mål: 100 prosent utnyttelse av overskuddsmassene i steinbruddet.

Feiring Bruk og Lundhs, som begge er familieeide bedrifter med lang erfaring innenfor sitt felt, har begge et mål om å utnytte hele naturressursen de forvalter. Avtalen som nå er inngått er et stort steg i riktig retning for å nå dette målet for Lundhs’ brudd i Malerød. Det er stor etterspørsel etter pukk, og å utnytte hele ressursen fra et steinbrudd har også et viktig miljøperspektiv. Naturstein er blant de mest bærekraftige byggematerialene man kan bruke, nå skal de samarbeide om å utnytte 100 prosent av volumene.

 - Vi er veldig glade for å ha inngått et samarbeid med Feiring Bruk, som er en stor og seriøs aktør i bransjen. Vi har begge mål om å utnytte 100 prosent av volumene som utvinnes fra fjellet, sier daglig leder i Lundhs Thor-Anders Lundh Håkestad i en pressemelding fra Feiring Bruk.

I dag er det ca. 10 prosent av larvikitten i Malerød som kvalifiserer til markedet for overflater av stein. I tillegg benyttes alle avkapp til mureblokkproduksjon. Når resten nå leveres som råstoff til knusing, oppnår bruddet i Malerød, som første brudd innen larvikittindustrien, 100 prosent utnyttelse av uttatt masse.

Samarbeidet er en viktig grønn satsing for Feiring Bruk, hvor overskuddsmaterialet til Lundhs blir råvare for videre nedknusing hos Feiring. Det nyetablerte pukkverket i Re, 10 km utenfor Tønsberg sentrum, har salgsstart våren 2019. Anlegget i Larvik er Feirings andre etablering i Vestfold.

- Dette er en grønn satsning for begge parter. Lundhs er, som Feiring, en familiebedrift med lang historikk og et bevisst forhold til å utnytte steinressursene vi forvalter på best mulig måte for miljø og samfunn. Vi ser frem til samarbeidet, og til å knytte sterkere bånd med Lundhs, sier daglig leder i Feiring Bruk, Knut Harald Ollendorff i meldingen.

Samarbeidsavtalen ble signert torsdag 2.mai i Lundhs’ steinbrudd i Larvik. Det forventes at pukkverket kan produsere 300 000– 500 000 tonn pukk årlig ved full drift. Dette er mer enn det Malerød-bruddet genererer i dag av overskuddsmasser.

- Så vidt jeg vet er dette et unikt prosjekt i Norge. Hele natursteinsbransjen er opptatt av å øke ressursutnyttelsen, og mange er i ferd med å finne alternative bruksområder for overskuddsmassene, men ingen har så langt kommet opp på hundre prosent utnyttelse, sier Olav Hallset, Fagsjef i samfunn i Norsk Bergindustri i meldingen.

  • Feiring Bruk er en del av det familieeide konsernet Feiring as og har sin opprinnelse i pukk- og grusanlegg. Feiring Bruk er en dominerende aktør innen pukk- og grusproduksjon på Østlandet med 12 stasjonære- og 20 mobile knuseanlegg. 
  • Lundhs er Nord-Europas største produsent av naturstein. Lundhs tar ut råblokker av stein i høy kvalitet, hovedsakelig fra Norge, og eksporterer materialene til steinfabrikker verden over. Lundhs portofolio består av larvikitt fra Larvik, anortositt fra Sirevåg, og granitt fra Palin Granit i Finland. Lundhs’ hovedkontor er i Larvik, og bedriften har 140 ansatte. 

 

 

  

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår