Ingeniørutdanningene fortsatt nedprioritert

 
Ingeniørutdanningene fortsatt nedprioritert
STATSBUDSJETTET: Regjeringen fortsetter å nedprioritere ingeniørutdanningene i Statsbudsjettet for 2018. NITO Studentene ønsker en finansiering av ingeniør- og teknologiutdanningene som dekker institusjonenes reelle kostnader.

Regjeringen misbruker en gylden mulighet når de ikke prioriterer utdanningene som skal bidra til å utvikle fremtidens teknologi og sikre norsk velferd og økonomi i fremtiden, sier Tobias Lynghaug, leder av NITO Studentene.

NITO Studentene mener at det er viktig at institusjonene som tilbyr ingeniør- og teknologiutdanningene kan tilby en kvalitativt god utdanning, som både er arbeidsrelevant, og som innebærer praksis og god oppfølgning og veiledning av studentene. En forutsetning for dette er at institusjonene har en forutsigbar og fremtidsrettet finansiering, som kan dekke de reelle kostnadene institusjonene har.

- Forskning viser at det kun er medisinutdanningen som er dyrere for institusjonene enn ingeniørutdanningene. Likevel får de treårige ingeniørutdanningene nest minst penger. Nedprioritering av ingeniørutdanningene er det motsatte av en investering i fremtiden, uttaler Lynghaug.

Tall fra finansdepartementet viser at en bedre finansiering av den treårige ingeniørutdanningen vil koste 269 millioner årlig.

- Noen ganger må man bruke penger for å tjene penger. Omfordeling av midler – eller friske midler – er nødvendig for sikre at Norge har ingeniør- og teknologiutdanninger med god infrastruktur, lærekrefter som kan gi studentene god oppfølging og oppdatert undervisning, og ikke minst gi arbeidslivet i Norge den arbeidskraften det trenger, avslutter Lynghaug.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle