Ingen jobb for de med høydeskrekk

 
Ingen jobb for de med høydeskrekk
I løpet av 18 måneders arbeid i 1000 meter høyde ble den spektakulære attraksjonen Hoven Loen i Nordfjord realisert. Med god fremdrift og presisjon, sørget taktekkerfirmaet Flexi-Tak for utførelsen av 1000 m² takmembran fra Derbigum på restauranten som ligger helt ut mot kanten av fjellet.

På fem minutter frakter en av verdens bratteste pendelbane besøkende opp til en spektakulær ny attraksjon på 1011 meters høyde i Nordfjord i Sogn og Fjordanes. På toppen av fjellet, helt ut mot kanten, er Hoven restaurant med panoramautsikt over vakre fjell og fjorder. Her kan alle få mulighet til å nyte utsikten, både barn og de som er dårlig til bens.

Spektakulær taktekkerjobb
Hoven Loen-prosjektet hadde en kort byggetid på totalt 18 måneder, men var ikke uten utfordringer underveis. Selv for Derbigum-entreprenørene fra Flexi-Tak som er vant til å jobbe i høyden har det værharde området stilt noe særlige krav til utførelsen av 1000 m² takterrasse på restauranten.

- Været har til tider vært dårlig og kraftfullt, og siden vi la på taket i vintermånedene har vi hatt mye snø, faktisk helt opp til 3-4 meter, forteller Svenn Svedjan, daglig leder i Flexi-Tak.

Flexi-Tak sørget derfor for fullt arbeidstrøkk da vinden hadde lagt seg og solen kom frem.

- På en arbeidsplass på 1011 meters høyde er vi nødt til å ta hensyn til været. Da sikten var for dårlig på grunn av snø og vind, tok vi deler av mannskapet ned med tanke på sikkerhet og effektivitet. Men de dagene det var bedre vær, sørget vi for å få flest mulig taktekkere opp for å få fullt arbeidstrøkk. 

Stiller krav til byggematerialene
Når man bygger et så spektakulært prosjekt på toppen av et fjell, stiller det også visse krav til byggematerialene. Flexi-Tak har derfor lagt på fire forskjellige takmembran-løsninger fra Derbigum på til sammen 3850 m² på både takterrasse og heisstasjon for å oppfylle de forskjellige kravene til prosjektet.

Derbigum-løsningene er nemlig ekstremt robuste med dokumentert levetid på over 30 år og har teknisk godkjennelse fra SINTEF Byggforsk. Derbigums administrerende direktør, Bengt Løkke, forteller at de utvikler ulike løsninger til å kunne oppfylle forskjellige behov:

- For eksempel har både Derbicoat Artic og Derbicoat Radon blitt brukt til Hoven Loen-prosjektet. Derbicoat Artic er et underlagsbelegg som spesielt er utviklet for nordiske forhold, mens Derbicoat Radon er en bitumenbasert membran som er egnet til å beskytte bygninger mot inntrengning av radongass. Vi sørger derfor for å levere ulike løsninger tilpasset det konkrete prosjekt. 

Kabelbanen opp til fjellet og restauranten er åpen hele året, og på toppen kan man boltre seg i forskjellige ski- og vandreturer. Rundt 70 km med stier er kartlagt fra Hoven, og turene varierer fra enkle gruslagte stier til stier i et mer kupert terreng.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår