- I tråd med våre forventinger

 
- I tråd med våre forventingerBildet: Rolf Thorsen, administrerende direktør i Selvaag Bolig ASA. (Foto: Nyttingnes)
Ved utgangen av første kvartal hadde Selvaag Bolig 1 431 boliger for 6 742 millioner kroner under bygging.

76 prosent av boligene under bygging og 82 prosent av boligene som ferdigstilles i 2020 var solgt ved utgangen av kvartalet

– Resultatene i kvartalet var i tråd med våre forventinger. Det er god verdiskaping i prosjektene, vi overleverte boliger med gode marginer og salgsgraden for boliger under bygging har økt. Salget har også vært godt, tatt i betraktning at samfunnet går gjennom en utfordrende periode. Vi har hatt god effekt av en målrettet kampanje og både solgt boliger med kort tid til ferdigstillelse og boliger i prosjekter der bygging ikke har startet. Dette har fortsatt etter kvartalsslutt. Vi har tilnærmet normal fremdrift på byggeplassene, sier CEO Rolf Thorsen i en pressemelding.

– Det er et stort boligbehov i Selvaag Boligs kjerneområder, og det forsvinner ikke på grunn av COVID-19. I tillegg har regjeringen myket opp boliglånsforskriften, styringsrenten er satt i null og det går mot åpning av arbeidsplasser. Det er viktig å huske på at boliger er hjem, ikke rene investeringsobjekter. Folk selger ikke hjemmene sine med tap med mindre de blir tvunget til det, og det er lite som tyder på at mange blir det. Vi har over 700 boliger i salg og tror på normalisering av boligmarkedet fremover, sier Thorsen.

Resultatmarginene er ikke direkte sammenlignbare med samme periode i fjor. I første kvartal 2020 overleverte selskapet i hovedsak boliger fra samarbeidsprosjekter. I samarbeidsprosjekter blir Selvaag Boligs andel av resultatene tatt inn netto, mens omsetningen påvirkes ikke. EBITDA-marginen blir derfor høy. I tillegg ble salget av store deler av Selvaag Boligs tomtebank til Urban Property gjennomført i første kvartal.

Hovedpunkter for første kvartal 2020 (2019):

• 1 431 boliger netto under bygging (1 534) med en samlet salgsverdi på 6 742 millioner (7097).
• 76 prosent av boliger under bygging (70) solgt ved utgangen av kvartalet.
• 82 prosent av boligene som ferdigstilles i 2020 er solgt.
• Gjennomført transaksjon med salg av store deler av tomteporteføljen til Urban Property med en regnskapsmessig gevinst på NOK 1 029 millioner****.
• Resultat før skatt NOK 1 137 millioner (-21)****.
• IFRS**: Driftsinntekter på NOK 209 millioner (109), EBITDA justert for finanskostnader NOK 117 millioner (-9). Det tilsvarer en margin på 56 prosent (-8,2).
• Resultat per aksje: NOK 12,8 (-0,16).
• NGAAP***: Driftsinntekter NOK 756 millioner (680). EBITDA på NOK 160 millioner (154). Det tilsvarer en margin på 21,1 prosent (22,7).
• 15 boliger netto igangsatt (97), 89 boliger netto ferdigstilt (12) og 114 boliger netto overlevert til kjøper (29).
• Bruttosalget* var 196 boliger (270) med en salgsverdi på NOK 1 031 millioner (1 320). Nettosalget var 164 boliger (243) med en salgsverdi på NOK 840 millioner (1 183).

* Nettosalget inkluderer Selvaag Boligs andel i samarbeidsprosjekter. Bruttosalget inkluderer alle boliger i samarbeidsprosjekter.

** I henhold til IFRS inntektsføres boligene når de overleveres til kjøper. IFRS- resultatet nå er derfor primært fra boliger som i hovedsak er igangsatt for om lag to år siden.

*** NGAAP viser løpende avregning. Det vil si at resultatene tas ut løpende basert på fremdrift og salg i prosjektene. Dette viser den løpende verdiskapingen i selskapet.

**** Urban Property-transaksjonen hadde en engangseffekt på selskapets resultat før skatt på NOK 1 029 millioner. Øvrig resultat før skatt var NOK 108 millioner.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår