I sluttfase om flyplasskontrakt

 
I sluttfase om flyplasskontraktBildet: Ny storflypass er planlagt på Hauan ved Mo i Rana. Illustrasjon: Nordic Office of Architecture
AF-Gruppen og PEAB har levert tilbud på bygging av ny lufthavn i Mo i Rana. Polarsirkelen Lufthavnutvikling er byggherre for den nye flyplassen.

Polarsirkelen Lufthavnutvikling har mottatt tilbud fra AF-Gruppen Norge AS og PEAB Anlegg AS (med Peab Anläggning AB, COWI AS, Bjørn Bygg AS, Peab Asfalt Norge AS og Hæhre Entreprenør AS som underleverandører).

- Dette er vi meget tilfreds med, sier Henrik Johansen, adm. dir. i Polarsirkelen lufthavnutvikling, i en pressemelding.

Byggherren følger regelverket for offentlige anskaffelser. Ingen informasjon om innhold i tilbud er offentlig før tildeling og signering av totalkontrakt.

- Vi ser fram til neste fase. Tilbudene vil bli evaluert og deretter følger forhandlinger med leverandører. Vi beregner å bruke noen uker før vi beslutter hvem som tildeles kontrakten med totalentreprise for bygging av ny lufthavn. Tildeling skal skje i henhold til kriteriene som er satt i tilbudsgrunnlaget, sier Johansen.

Om ny lufthavn i Mo i Rana, Helgeland:

• Samferdselsminister Jon Georg Dale ga 5. februar 2019 klarsignal til tilbudskonkurranse om bygging av ny lufthavn. Avinor har gitt bistand i henhold til en samarbeidsavtale med Polarsirkelen Lufthavnutvikling.

• Tilbudsgrunnlaget ble lagt ut i markedet før sommeren

• I henhold til framdriftsplan er byggestart satt til våren 2020.

• Ny lufthavn bygges ut i et spleiselag mellom staten, Rana kommune og næringslivet i regionen. Prosjektet er forankret i Nasjonal transportplan der ambisjonen er oppstart med lokale midler så raskt som mulig.

• Det statlige bidraget, 1,47 mrd. (2017-kroner) skal bevilges fra 2024.

• Byggherre skal derfor mellomfinansiere det statlige bidraget. Det er inngått intensjonsavtaler med flere av de største finanshusene i Norge.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår