I luftig svev over Drammen

 
I luftig svev over DrammenIllustrasjon av Spiraltoppen utsiktspunkt og scene | Illustrasjon LINK arkitektur
Spiraltoppen føyer seg inn i rekken av opplevelsesdestinasjoner tegnet av LINK arkitektur.

LINK har tegnet Spiraltoppen i Drammen, som de håper blir et landemerke for byen med høy «wow-faktor. Det er et samarbeidsprosjekt mellom LINK arkitektur og Multiconsult.

Den spektakulære løsningen ble presentert for Formannskapet i Drammen denne uken. Fra Spiraltoppen er det allerede er en fantastisk utsikt over Drammen, i designforslaget ble det derfor lagt vekt på at løsningen skulle tilføre Spiraltoppen noe nytt. Det er gjort ved å tilby utsikt i nye himmelretninger, slik at man i fremtiden også vil kunne se fjorden fra Spiraltoppen.

Med sin rektangulære form som «skyter» ut av berget gir den nye konstruksjonen en vidstrakt utsikt mot fjorden og oppover elven mot Øvre Eiker. Utsiktspunktet vil være synlig fra sentrum av Drammen og med belysningen vil det fremstå som en vakker skulpturell form i mørke. Spiraltoppen vil fremover være et landemerke for byen med høy «wow-faktor».

- Vi håper utsiktsplattformen vil bli et yndet sted for befolkningen, som tur og piknik mål, et attraktivt sted for kulturarrangement og konserter, med den fantastiske utsikten som bakteppe. Kanskje blir det «insta» punkt nr. 1 i Drammen? skriver LINK i en pressemelding.

Eksisterende og nye trær skal integreres i prosjektet og danne en vakker ramme om en luftig vandringsrute med panoramautsikt mot byen og fjellene.

Forslaget skal endelig behandles i Drammen bystyre i desember.

Løsningen føyer seg inn i rekken av turistdestinasjoner designet av LINK arkitektur.Stovnertårnet på Grorud i Oslo, som åpnet i oktober, er allerede blitt en ny og spesiell attraksjon for Oslo by.

På oppdrag fra Sandnes tomteselskap har LINK arkitektur utarbeidet en mulighetsstudie for Lauvvik hvor man belyser mulighetene for å skape en attraktiv turistdestinasjon i Ryfylke. Muligstudiet skal brukes som et innspill til kommuneplanen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår