I gang med Fremtidens skole

 
I gang med Fremtidens skoleSlik blir inngangspartiet på Glommasvingen skole når den står ferdig om cirka to år. (ILLUSTRASJON: Backe Romerike AS/L2 Arkitekter AS/Dronninga Landskap AS)
AKTUELLE PROSJEKTER: I forrige uke startet arbeidet med Glommasvingen skole på Skarnes i Sør-Odal. En skole som har hatt arbeidsnavnet Fremtidens skole og som har en prislapp på 280 millioner kroner inkludert uteområder og flerbrukshall. Glommasvingen skole blir bygget i massivtre og med BREEAM-sertifisering og passivhusstandard.

Av Tore Kubberød

Det er Backe Romerike AS som vant konkurransen om å bygge Glommasvingen skole med et anbud på 274 millioner kroner. Med seg på laget hadde de også L2 Arkitekter AS og Dronninga Landskap AS. De vant konkurransen med konseptet «Tre x 3».

Nå er arbeidet i gang på tomta, og det er i første omgang grunnentreprenøren Nordby Maskin AS som er i fang med inngjerding og forberedende arbeid. De første gravemaskinene er også i gang. Dersom alt går etter planen skal skolen stå ferdig mot slutten av 2019.

Glommasvingen skole er for øvrig også støttet av Miljødirektoratet. Fra potten klimasatsing i kommunene fikk Sør-Odal fem millioner kroner til skoleprosjektet. I søknaden, som for øvrig var en av 323 søkader ble det lagt vekt på bruk av massivtre, BREEAM-sertifisering og passivhusstandard.

FAKTA

Glommasvingen skole

Prosjektnavn: Fremtidens skole i Sør-Odal

Kommune: Sør-Odal

Fylke: Hedmark

Tiltakshaver: Sør-Odal kommune

Verdi: 280 millioner kroner

Byggestart: November 2017

Ferdig: Senhøstes 2019

Areal: 8800 kvadratmeter

Beskrivelse: Barne- og ungdomsskole og flerbrukshall.

Byggherreombud: Prosjektråd Innlandet AS

Entreprenør: Backe Romerike AS

Grunnentreprenør: Nordby Maskin AS

Arkitekt: L2 Arkitekter AS

Landskapsarkitekt: Dronninga Landskap AS

Uavhengig kontrollør: Itre AS

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle