I gang med arbeidet på fv. 939 Storelva bru

 
I gang med arbeidet på fv. 939 Storelva bruDen nye Storelva bru blir 18,3 meter lang og 12 meter bred. (Foto: Statens vegvesen).
Byggingen av ny veg og bru over Storelva i Øksnes kommune i Nordland er godt i gang.

Prosjektet består av ca. 320 meter omlegging av dagens veg og en ny bru som bygges ved siden av den eksisterende bruen. Det er Nordland fylkeskommune som er vegeier og som finansierer dette prosjektet. Statens vegvesen er byggherre og leder dette arbeidet på vegne av fylkeskommunen.

To kjørefelt og gang- og sykkelvei

Den nye veien får en totalbredde på 6,5 meter og langs veien blir det bygget en 3,5 meter bred gang- og sykkelveg, adskilt fra veien med en tre meter bred grøft. Den nye Storelva bro blir 18,3 meter lang og 12 meter bred. Over brua blir det to kjørefelt og tre meter gang- og sykkelveg adskilt, med rekkverk fra kjørebanen.

Bruen skal stå på seks stykker stålkjernepeler som skal drives 1,5 m ned i fjell, og arbeidet med dette starter i midten av juli. For å sikre stabile grunnforhold i området graves det ut en del myrmasser, som skiftes ut med nye masser, og totalt dreier det seg om 5500 m3.

Storelva er en del av det verna Alsvågvassdraget i Nordland, og det er derfor lagt stor vekt på å sikre at det ikke skal være utslipp til vassdraget.

Ferdig i løpet av høsten

Dette prosjektet skal etter planen være ferdig i løpet av oktober

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår