Hytteeiere kan ikke kreve lavere VA-gebyrer

 
Hytteeiere kan ikke kreve lavere VA-gebyrerIllustrasjonsbilde: Getty Images
Hytteforbudet betyr ikke at hytteeiere kan kreve reduserte vann- og avløpsgebyrer. Det slår organisasjonen Norsk Vann fast.

Av Odd Borgestrand

På sine nettsider skriver Norsk Vann at noen kommuner har fått henvendelser fra hyttefolk om kommunen vil frafalle eller redusere sine gebyrer så lenge hyttefolket ikke får muligheten til å benytte sine fritidseiendommer utenfor egen bostedskommune. Flere hytteeiere mener det er rimelig at kommunene enten reduserer eller dropper de aktuelle gebyrene for den tiden myndighetene opprettholder forbudet mot opphold på fritidsbolig i annen kommune enn hjemkommunen.

Norsk Vann mener hyttekommunenes utgifter til å levere vann- og avløpstjenester reduseres i liten grad, selv om folk ikke benytter hyttene i en periode. Norsk Vann understreker at vann- og avløpstjenester leveres til selvkost, og det betyr at brukerne betaler det som det koster å levere tjenesten. Derfor må hytteeierne forholde seg til de vedtatte gebyrene for 2020, selv om en utenforliggende hendelse som korona-utbruddet umuliggjør bruken av fritidsboligen, slik myndighetene har bestemt.

- Skulle det vise seg at kostnadene med å opprettholde tjenesten blir redusert, som følge av lengre tids oppholdsforbud i disse områdene, vil selvkostregelverket ivareta dette i form av lavere gebyrer neste år, skriver Norsk Vann videre på sine nettsider.

Til tross for stor diskusjon om hytteforbudet ute i befolkningen tar Norsk Vann en klar stilling i dette spørsmålet.

- Det å ikke kunne benytte fritidsbolig i annen kommune enn hjemkommunen er en slik ulempe som må påregnes i en slik krisesituasjon landet nå befinner seg i. Det er ikke vann- og avløpstjenestene som er årsak til at fritidsboligene ikke kan benyttes som normalt. Det er derfor heller ikke naturlig at kommunen som leverandør skal kompensere for de ulemper en bruksnekt medfører for eier av fritidsboligen, skriver Norsk Vann på sine nettsider.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår