- Hvor høyt blir Guneriuskvartalet?

 
- Hvor høyt blir Guneriuskvartalet?I det reviderte planforslaget fra Olav Thon Eiendomsselskap og Dark Arkitekter er høyden redusert fra 98 til 42 meter. Til venstre i bildet ser vi en illustrasjon Dark på hvordan de tenker seg bygningene, til høyre ser vi en skjermdump fra Google Maps, som er tatt i juni 2017. (Ill: Dark Arkitekter/foto: Google Street View).
AKTUELLE PROSJEKTER: Olav Thon Eiendomsselskap avventer nå godkjenning av reguleringsplanen hos Plan- og Bygningsetaten i Oslo, etter at de kuttet høydene på byggene i Guneriuskvartalet.

av Therese A. Bolin

Planene legger opp til utbygging for 3-4 milliarder kroner. I det reviderte planforslaget er høyden redusert fra 98 til 42 meter og med en maksimal inntrukket høyde på 48 meter. Foreløpig er det anslått byggestart til april neste år.

 - Vi har ingen endelig uttalelse fra Plan- og Bygningsetaten, og det er fremdeles usikkert hvor høye byggene kan utformes, skriver Jarle Brunsell i Olav Thon-gruppen i en mail til Byggfakta. Nettstedet Estate nyheter har imidlertid opplyst i en sak fra april 2018 at Plan- og bygningsetaten (PBE) varsler å komme med et eget alternativ for Guneriuskvartalet. PBE vurderte å anbefale høyder opp mot 42 meter mot krysset mot Lybekkergata/Stenersgata, men vurderer at høydene ellers må avtrappes i større grad, særlig mot Brugata.

Olav Thon Eiendomsselskap har nå lagt opp til at hele bygget vil romme 80 595 kvadratmeter over mark. Dette er fordelt på 6000 m2 med boliger og 736 hotellrom.

Thon ønsket opprinnelig å rive kjøpesenteret og flere av de tilhørende bygningene, for så å bygge opp et helt nytt hotell med kjøpesenter, som på det høyeste skulle være nesten 100 meter høyt.

På Arkitektfirmaet Dark sine nettsider skriver de at er foreslått å «åpne opp første etasjen og utforme dette som et finmasket nett av passasjer som kobler kvartalet sammen med nabokvartalene og skaper nye koblinger». Sentralt i kvartalet, der passasjene krysser hverandre, ønsker de å etablere et nytt torg. Ambisjonen er at dette skal være kvartalets hjerte, som vil samle de ulike programmene, " ...slik at det blir en ny naturlig destinasjon og møtested for alle" ifølge Dark.

FAKTA:

Gunerius Kvartalet

Byggeplass: Brugata 6

Verdi:    3-4 milliarder kroner

Byggestart:        april 2020

 

Roller

Oppdatert Tiltakshaver: Olav Thon Eiendomsselskap ASA

RI Reguleringsplan: Dark Arkitekter as

RI Reguleringsplan: Landskap as

Arkitekt forprosjekt: Dark Arkitekter as

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår