Hvilken blir den vakreste veien i Norge?

 
Hvilken blir den vakreste veien i Norge?E6 Frya - Sjoa er ein av finalistane. (Foto: Arild Solberg, Statens vegvesen).
Syv finalister er nominert til «Vakre vegers pris». Det er Statens vegvesen som gir ut «Vegdirektørens pris for vakre veger» hvert annet år.

Vegdirektørens pris er opprettet og blir utdelt av Vegdirektoratet ved vegdirektøren. Prisen er en hederspris for anlegg med gode estetiske kvaliteter tilpasset omgivelsene. Det kan være veger, gater, bruer, tunneler eller tilhørende anlegg og utstyr. Anlegget må være en del av det offentlige vegnettet. Prisen kan tildeles hele eller deler av et anlegg. Det er en forutsetning at kvalifiserte prisobjekter er helhetlig utformet i forhold til sine omgivelser, og fungerer godt for sine formål med tanke på miljø, trafikksikkerhet, fremkommelighet og teknologi, skriver Statens vegvesen.

Prisen deles ut hvert annet år. Sist gang prisen ble delt ut var i 2016, da gikk den til Fylkesveg 98 over Ifjordfjellet i Finnmark.

Av 40 gode forslag rundt om i landet har juryen valgt ut sju veier som skal kjempe om å bli den vakreste veien.

– Det er et stort spenn blant årets finalister, som alle er gode forbilder. Fra de store veiprosjektene til gater der man håndterer overvann. Prosjektene er gode både når det gjelder store grep og detaljer. Det er artig å se hvor høyt nivået er, vi er virkelig imponerte, sier Alf Støle og Sunniva Schjetne i Statens vegvesen, i en pressemelding. De er fagsekretariatet for juryen.

Finalistene:

I år er det 30 år siden prisen ble delt ut for første gang. Det er foreløpig ikke avklart når vinneranlegget blir offentliggjort, men her er finalistene:

  • E6 Frya – Sjoa
  • E6 Kolomoen – Minnesund
  • E105 Hessing – Storskog
  • Gladengveien på Ensjø i Oslo
  • Deichmansgate i Oslo
  • Holmestrand stasjon
  • Hovedgata-Holgata i Tvedestrand

Evnen til å forstå både landskap og veiplanlegging, og at kompetansen er brukt i alle trinn – fra planlegging til bygging. – Resultatet må og vitne om respekt for omgivelsene og ivareta trafikktryggheten, understreker Schjetne og Støle.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår