Hvem vil bygge «Forundringspakken»?

 
Hvem vil bygge «Forundringspakken»?Illustrasjon: Holon arkitektur
AKTUELLE PROSJEKTER: Lyngdal kommune skal hedre Anne Cath. Vestly med aktivitetspark og museumsbygg, og utlyser nå konkurranse om totalentreprise.

Av Bjørn Laberg

I Lyngdal kommune planlegges det å bygge en større park, «Knertenland», knyttet til Anne Cath Vestlys forfatterskap. Lyngdal kommune søker nå totalentreprenør til oppføringen av et museumsbygg som vil ligge i tilknytning til denne parken.

Museumsbygget, kalt «Forundringspakken», skal være alle barns Anne-Cath. Vestly-museum. Det moderne bygget skal være et levende museum som engasjerer barna og interesserer de voksne. Her kan besøkende bli kjent med Anne-Cath. Vestlys liv, verdier og forfatterskap, som tolkes gjennom varierte sansevekkende installasjoner.

Familieparken og museet blir realisert i et offentlig/privat samarbeid med interessenter i kommunene Farsund, Kvinesdal, Audnedal, Lyngdal, Vest Agder Fylkeskommune og gjennom en toårig støtte på Statsbudsjettet.

Forslaget fra arkitektkontoret Holon arkitektur bygger på ideen om å bryte opp den faste runden i en utstilling, og heller danne et sentralrom som et naturlig samlingspunkt, uavhengig av hvor langt man har beveget seg rundt i utstillingen. Museets fem armer brer seg ut fra sentralrommet og rammer inn i de ulike naturrommene rundt.

Fra og med 1. januar 2020 blir Lyngdal kommune og Audnedal kommune slått sammen til Nye Lyngdal kommune. Den nye kommunen vil ha rundt 11 000 innbyggere og 1000 ansatte. Det er Nye Lyngdal kommune som er oppdragsgiver.

Tilbudsfrist: 18. november 2019

Kilder: ByggeNorge / Byggfakta Live

FAKTA:

Prosjektnavn: «Forundringspakken»
Fylke: Vest- Agder
Tiltakshaver: Myran AS
Arkitekt: Holon Arkitektur
Antatt byggestart: mars 2020
Verdi: 20 millioner kroner

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår