Hvem skal lede Campus-samling?

 
Hvem skal lede Campus-samling?Bildet: Dagens NTNU-campus. Foto: Erik Børseth / Synlig design og foto / NTNU info
Samlingen av NTNUs campus vil bli et av Statsbyggs største prosjekter noensinne. Nå starter jakten på direktøren som skal lede arbeidet.

NTNU i Trondheim er i dag spredt flere steder i byen og skal samles på Gløshaugen. Samlingen skal etter planen gjennomføres ved å bygge 92.000 kvm nybygg samtidig som 45.000 kvm av den eksisterende bygningsmassen skal bygges om.

Prosjektet vil i år gå inn i programutviklingsfasen. Her skal det utvikles en helhetlig plan for bygninger og uteområder parallelt med reguleringsplanarbeid. Dersom regjeringen sier ja til å starte byggingen etter at prosjektet er ferdig planlagt, vil samlingen av NTNUs campus bli et av de største Statsbygg-prosjektene noensinne.

- Å lede dette prosjektet blir en av de viktigste og mest spennende jobbene i byggenæringen, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg, i en pressemelding.

Prosjektet skal også stå for flere andre byggearbeider, som ombygging av Vitenskapsmuseets magasiner og arealer for fangst- og lagring av CO2.

- Campussamlingen skal legge til rette for at NTNU kan fortsette å utvikle seg som et universitet i verdensklasse, sier Nikolaisen.

Det legges opp til at entreprenører blir tidlig involvert etter at programutviklingsfasen er gjennomført. Prosjektet har etablert strategier innenfor en rekke områder, som blant annet energi og miljø, innovasjon, digitalisering, og brukerinvolvering og programmering. Strategiene skal følges opp i den videre prosjektutviklingen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår