Hvem fortjener Norsk Lyspris 2019?

 
Hvem fortjener Norsk Lyspris 2019?Illustrasjonsbilde: Getty Images
Kjenner du et lysprosjekt som fortjener oppmerksomhet? Små og store belysningsprosjekter oppfordres til å søke Norsk Lyspris 2019.

Norsk Lyspris er en anerkjennelse til belysningsprosjekter og produkter hvor lysdesignet utmerker seg. Lyset skal bidra til å fremheve bygningens arkitektur, understøtte bygningens bruk, samt menneskers trivsel og velvære.

Den årlige tildelingen av Norsk Lyspris og diplomer løfter frem noen av de beste innen norske lysprosjekter og -produkter fra de siste to årene. Norsk Lyspris er viktig i kommunikasjonen med omverden for å synliggjøre hva gode lysprosjekter og -produkter gir av merverdi. Norsk Lyspris legger standarden for hva som er et godt lysprosjekt, hvor det tverrfaglige samarbeidet er avgjørende for sluttresultatet. Slik er Norsk Lyspris med på å styrke belysningens rolle i utformingen av morgendagens Norge.

- Å motta Norsk Lyspris er en høyt ettertraktet æresbemerkelse som gir mye positiv oppmerksomhet for alle aktører i prosjektet, sier Katia Valerie Banoun, daglig leder i Lyskultur, i en pressemelding.

- Vinnere av Norsk Lyspris blir dessuten nominert videre til kåring av Nordisk Lyspris, som arrangeres i samarbeid med de fire andre belysningsorganisasjonene i Norden, hvert andre år. Vi oppfordrer både små og store prosjekter til å søke Norsk Lyspris 2019. Prisen deles ut innen fem kategorier under Lysets Dag 20. november på DOGA. Søknadsfrist er 15. september og vi gleder oss til å se ditt bidrag, sier Banoun.

For å sette fokus på gode belysningsprodukter og tekniske løsninger på markedet har Lyskultur utvidet Norsk Lyspris 2019 - Beste produkt eller teknologisk løsning med følgende tre underkategorier:

-Norsk Lyspris - Beste produkt (innendørs og utendørs)
-Norsk Lyspris - Beste spesialdesignet produkt til prosjekt
-Norsk Lyspris - Beste tekniske løsning

- Vi håper med dette å motta flere søknader innen smartbelysning og intelligente belysningsløsninger, samt gode belysningsarmaturer fordi dette er viktige instrumenter for å få fram de gode og innovative lysprosjekter i Norge. Det skjer mye innovativt innenfor smartbelysning- og intelligente styringssystemer. Denne spennende utviklingen ønsker Lyskultur å sette ekstra fokus på. Vi håper at en utvidelse av denne kategorien får vist frem det mangfoldet dagens teknologi åpner for, sier Banoun.

Det tidligere vurderingskriteriet 'Energiforbruk, miljøhensyn og driftsøkonomi' er blitt spisset til å sette fokus på bærekraftige og miljøvennlige løsninger. Kriteriet er endret til 'Bærekraftig tilnærming og miljøvennlige løsninger'. Prosjektet eller anlegget skal vise til bærekraftig tilnærming og miljøvennlige løsninger, lavt energiforbruk og god drifts- og vedlikeholdsøkonomi.

- Med dette ønsker Lyskultur å synliggjøre belysningens viktige rolle i en bærekraftig utvikling i samfunnet, sier Banoun avslutningsvis i pressemeldingen.

Søknadsfrist er søndag 15. september 2019, kl. 24.00

Link til søknadsskjema

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår