Hva skjer i prosjektmarkedet neste år?

 
Hva skjer i prosjektmarkedet neste år?
Nylig lanserte Byggfakta rapporten «Budsjett 2020». Rapporten gir deg oversikt over antall prosjekter, i omfang og verdi, med planlagt igangsettelse i 2020.

Av Pål Engeseth

Rapporten viser et oversiktlig tallgrunnlag for hele prosjektmarkedet for 2020. Rapporten er ment for å gi deg et budsjettunderlag for hvordan 2020 tegner til å bli, basert på dagens tall i vår prosjektdatabase.
Tallgrunnlaget er tatt ut per starten av september 2019. Vi vet derfor at det vil komme nye prosjekter til, samt at prosjekter selvsagt kan falle bort, eller bli utsatt. Likevel mener vi at dette er «best guess» og at rapporten gir et godt grunnlag for å avgjøre hva som igangsettes i bygg- og anleggsbransjen neste år.

6595 prosjekter
Tallgrunnlaget for 2020 er i rapporten delt inn i prosjektenes hovedkategorier og dagens fylker. Dette gjelder både på verdi (i millioner kroner) og i antall prosjekter. I oversikten som publiseres her, velger vi imidlertid å gruppere prosjektene inn i kategoriene bolig, næring, offentlige, samt vei, vann og avløp, Vi viser kun verdiene i millioner kroner. Totalt inneholder rapporten informasjon om 6 595 planlagte prosjekter, til en samlet verdi av 1 314 milliarder kroner i 2020.

Største kommuner
I rapportens bakerste del finner du alle landets kommuners planlagte prosjekter i antall og verdi, fordelt på hovedkategorier. Det er Oslo kommune som har størst planlagt byggeaktivitet og alle på «topp 10 lista» er store og folkerike kommuner. Oslo har en planlagt investering på 184 milliarder kroner, noe som i snitt tilsier 270.821 kroner per innbygger.

Størst pr innbygger
Ballangen i Nordland er den kommunen som har planlagt størst investering per innbygger. Dette skyldes planene om et stort datalagringsanlegg og nytt kraftverk, i en kommune med kun drøye 2470 innbyggere. Alle kommunene på listen nedenfor har planlagte byggeprosjekter for over 1 million kroner per innbygger. Vi må imidlertid legge til at flere av prosjektene kan være usikre, både når det gjelder verdi og starttidspunkt.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår