Hull i muren på Botsen

 
Hull i muren på BotsenBildet: Betongsag skærer hull i muren på Botsen. Foto: Statsbygg
Statsbygg skal rehabilitere taket på Oslo fengsel avdeling A, kjent som Botsen. Da er det nødvendig å ta hull i muren for å slippe anleggstrafikken inn. Prosjektet blir ferdigstilt i 2020.

Prosjektet omfatter full rehabilitering av taket med gesimser, takkonstruksjoner, skorsteiner, piper og lynvernanlegg. Det skal også vurderes om loftskonstruksjoner skal isoleres for å hindre varmetap og isdannelse på taket. Det er en god del arbeider som er sesongbetonte, som f.eks. murerarbeid. Dette betyr at det ikke er planlagt arbeider om vinteren. Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise.

Vernet
Istandsettingen av taket er en forutsetning for at bygningene kan bevares. Hele det gamle Botsfengslet med området innenfor ringmuren er fredet i med bakgrunn i Justisdepartementets landsverneplan. Dette omfatter også «Egonporten» og Egon Olsens allé. Fredningen skal sikre landets eneste botsfengsel og det komplette fengselsanlegget med sitt monumentale uttrykk for ettertiden, skriver Statsbygg i en pressemelding.

Prosjektet tar hensyn til Botsfengselets antikvariske verdi. Av kulturminnehensyn skal det gjøres færrest mulige inngrep i bygningens originale og verneverdige elementer. Steinbekledningen på muren er tatt ned stein for stein, merket og lagret for gjenoppbygning i 2020. Bygningens høye verneverdi gjør at alle originale bygningsdeler og overflater beskyttes mot skader under arbeidene. Planlegging av arbeidene er gjennomført i tett samarbeid med antikvariske myndigheter.

Lekeplassen stengt
På grunn av nødvendig anleggstrafikk er lekeplassen ved Åkebergveien stengt. Den vil gjenåpnes når taket er ferdig rehabilitert i 2020. Nærmeste lekeplass er Grønlandspark og Klosterenga.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår