Hulda Garborg har vokst

 
Hulda Garborg har vokst
Tilbygget ved Hulda Garborgs hus ved Universitetet i Stavanger (UiS) er nå åpnet. I bygget har Læringsmiljøsenteret ved UiS fått etterlengtede tilleggslokaler.

(Kilde. Statsbygg)

Ved åpningen ble nybygget overlevert fra avdelingsdirektør Kjersti Sandvik i Statsbygg til Universitetet i Stavanger ved rektor Marit Boyesen. Hun stilte lokalene til disposisjon for Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora ved dekan Elaine Munthe.

Det er over ti år siden det ble konstatert at Læringsmiljøsenter, som driver forskning rundt problemene med mobbing i skolen, trengte tilleggslokaler. Nybygget som nå er åpnet, men som ble tatt i bruk alt i desember i fjor, omfatter 1.980 kvm. I tillegg til undervisningsarealene, rommer tilbygget kontorer og nødvendige servicefunksjoner.

Utformingen av tilbygget gir brukervennlige og effektive arbeidsplasser. Det er åpent kontorlandskap med 39 plasser i tredje etasje. Andre etasje inneholder 26 cellekontor, og er beregnet for forskere med spesialbehov for slike kontorer. Servicefunksjonene er plassert i førsteetasje. Bygningens form gir stort volum og god utnyttelse arealene.

Byggeprosessen er gjennomført med utstrakt bruk av digitale hjelpemidler, spesielt aktiv bruk av bygningsinformasjonsmodellen (BIM). Den digitale modellen fikk så høy kvalitet at det ble besluttet å bruke den (dvs. BIMSync) som innsamlingsverktøy for forvaltnings-, drifts- og vedlikeholdsdokumentasjon.

Prosjektet er gjennomført som en totalentreprise med Kruse Smith AS som totalentreprenør, og er tegnet av KAP - Kontor for arkitektur og plan as. Tilbygget er levert innenfor en kostnadsramme på ca. 67 millioner kroner. Investeringen er finansiert av Statsbygg, og tilbakebetales av UiS i form av husleie.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår