Hotellet «alle» ble fornøyd med

 
Hotellet «alle» ble fornøyd medBildet: Arkitekt for Støtvig Hotel har vært Halvorsen & Reine AS v/ Herman Jacoby, og landskapsarkitekt Gullik Gulliksen AS. Foto: Therese Fische
Støtvig Hotel i Larkollen kan se tilbake på en fem år lang suksess. Gjestene strømmer til fra både inn- og utland og det vanker mye skryt for både service, innhold og det arkitektoniske. Også de som i sin tid sto på barrikadene for at eier skulle bygge i mindre skala er fornøyd. En av disse er arkitektnestor Niels Torp som også er svært godt fornøyd med resultatet.

Av Tore Kubberød

Larkollen Vel, med arkitekt Niels Torp som støttespiller, hadde sterke meninger om det opprinnelige hotellprosjektet Stig Fische planla. Selv om partene var uenige så endte det med at Støtvig Hotel ble realisert i mindre skala enn opprinnelig tenkt. Det er Niels Torp godt fornøyd med.

– Støtvig Hotel utviklet seg veldig bra. Jeg er veldig glad for at Stig Fische gikk bort fra sine opprinnelige planer og skapte noe alle liker, både lokalbefolkningen og vi som bruker Larkollen og er glade i stedet, sier 78-åringen som fortsatt jobber fulltid ved arkitektkontoret han startet opp i Oslo for over 50 år siden.
Niels Torp forteller at han i sommerhalvåret er på landstedet på Eldøya omtrent hver eneste helg. Fra sommerstedet har han utsikt mot Støtvig Hotel, og han liker det han ser.

– Jeg er glad for at hotellet ble vesentlig mindre enn først tenkt. Resultatet er bra på de aller fleste områder. Arkitekturen gir et maritimt preg som gjør at hotellet passer veldig godt inn i Larkollen, parkanlegget er stort og pent og bryggeanlegget er også flott. Fra Eldøya ser vi Støtvig Hotel fra sjøsiden og bygningen har blitt et flott landemerke for de som kommer med båt. I tillegg til at overnattingsgjestene strømmer til har jeg også inntrykk av at hotellet har blitt et samlingspunkt for lokalbefolkningen. Det eneste jeg ikke er så fornøyd med sett med en arkitekts øyne er kjøkkenbygningen, sier han.

Arkitekten ble en viktig støttespiller for Larkollen Vel, som hadde en del innsigelser mot de opprinnelige hotellplanene. Torp tegnet sågar sitt eget forslag til hvordan nye Støtvig Hotel burde bli og hvordan området generelt skulle utnyttes.
– Jeg vet ikke om jeg kan si at hotellet, slik det ble, har mye av mitt forslag i seg, men jeg registrerer at bygget nå er delt opp i flere mindre enheter slik jeg foreslo. Det massive preget som de opprinnelige planene ga inntrykk av er fullstendig borte. Jeg er svært glad for resultatet. Larkollen-samfunnet inneholder så mange kvaliteter som det er viktig å ta vare på. 

Hele denne artikkelen kan du lese i Byggfakta nr. 4, som snart er ute hos abonnentene.

Ikke abonnent? Kontakt oss gjerne for et helt uforpliktende prøveabonnement!

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår