Hordfast får statlig reguleringsplan

 
Hordfast får statlig reguleringsplanBildet: Hordfast / Tenkt brukryssing over Bjørnafjorden. Illustrasjon: Statens Vegvesen / Plan Arkitekter
Kommunal- og moderniseringsdepartementet har besluttet at det videre arbeidet med reguleringsplaner for E39 Stord-Os (Hordfast) skal skje med bruk av statlig reguleringsplan.

− Statlige reguleringsplaner er nødvendig for å sikre samordning og fremdrift i det videre planarbeidet, og er i tråd med hva de berørte kommunene ønsker, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Videre planprosess for E39 Stord-Os (PDF)

Kommunal- og moderniseringsdepartementet vedtok 5. september 2019 den statlige kommunedelplanen for E39 Stord-Os. Kommunedelplanen skal nå følges opp og konkretiseres med reguleringsplaner for strekningen. Selv om trasevalget for E39 Stord-Os er avgjort, mener både Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Samferdselsdepartementet at det er hensiktsmessig å benytte statlig plan også på reguleringsnivå i denne saken. 

− Hordfast er et viktig prosjekt både lokalt, regionalt og nasjonalt. Det redusere avstander, reisetid og knytter sammen to store bo- og arbeidsmarkedsregioner i Norge. Det er derfor viktig med en effektiv og god planlegging videre av dette prosjektet, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding.

Både Stord, Tysnes og Os kommuner ønsker at det skal brukes statlig plan. Kommunene viser til at planprosessen for den statlige kommunedelplanen har vært god, og at kommunene har blitt godt involvert gjennom hele prosessen. Fordi prosjektet overskrider kommunegrensene, og det er behov for gode og samtidige vedtak, ønsker kommunene at også reguleringsarbeidet blir gjennomført som statlig plan. Også Statens vegvesen ønsker at det brukes statlig plan.  

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår