Holtefjell Eiendom renoverer kontorbygg til Bergans

 
Holtefjell Eiendom renoverer kontorbygg til BergansAsker-ordfører Lene Conradi(t.v.) er strålende fornøyd med at Holtefjell Eiendom totalrenoverer Hagaløkkveien 13 og tar med seg Bergans til bygda. Her sammen med Bergans’ kommunikasjonssjef, Anders Sten Nessem, daglig leder i Holtefjell Eiendom, Ola Semb, finansdirektør i Bergans, Jan-Martin Holmen, administrerende direktør i Bergans, Jan Tore Jensen og næringssjef i Asker, Morten Bastrup foran bygget i Hagaløkkveien som nå skal gjennom en full rehabilitering. (Foto: Holtefjell).
Holtefjell Eiendom skal totalrenovere et 5600 kvadratmeter stort kontorbygg i Asker sentrum som blir Bergans nye hovedkontor.

Bergans, som i dag har hovedkontor i Hokksund og lager i Tyskland, har inngått en avtale med Holtefjell Eiendom om å leie tre etasjer i bygget som ligger rett ved Asker togstasjon og Asker sentrum .

Eiendomsselskapet Holtefjell Eiendom vil igangsette totalrenovering av Hagaløkkveien 13 i andre kvartal neste år. Det dreier seg totalt om 5600 kvadratmeter, og arbeidene er budsjettert til å koste rundt 80 millioner kroner. Om Bergans får innvilget byggesøknaden skal det i tillegg bygges en paviljong som blant annet skal huse et eget showroom. Bergans blir den klart største leietakeren i bygget, når de flytter 100 ansatte fra Hokksund til Asker i løpet av 1. kvartal 2020. Det skriver Holtefjell Eiendom i en pressemelding.

Fjær i hatten

Daglig leder i Holtefjell Eiendom, Ola Semb, ser det som en skikkelig fjær i hatten å få til et stort eiendomsprosjekt i Asker og i tillegg få med seg Bergans på kjøpet.  Holtefjell Eiendom er en del av  Holtefjell Gruppen som i tillegg består av Holtefjell VVS AS, Holtefjell Entreprenør AS, TotalCoating AS og Kontorhuset AS. Eiendomsselskapet er eksperter på fremtidsrettede kontorbygg og kombinasjonsbygg, og nå tar de også skikkelig sats for å etablere prosjekter i retning Oslo-området.

– Vi ser dette som selve beviset på at vi gjøre noe riktig, og samtidig er det starten på vår satsing videre langs knutepunkt innover mot Oslo-området, sier Semb som har økt staben fra to til syv bare i løpet av halvannet år.  – Vi har opparbeidet oss veldig mye kompetanse innen fremtidsrettede kontorbygg. Så nå er vi rigget til å utvikle eiendommer over hele Østlandet, sier Ola Semb i pressemeldingen.

Fornøyd

Asker-ordfører Lene Conradi synes det er positivt at drammensselskapet har sett potensialet i området.  

– Jeg skjønner godt at Holtefjell  har valgt å satse i Asker sentrum med den umiddelbare nærheten til et sentralt kollektivknutepunkt, og dette passer jo som hånd i hanske i forhold til det arbeidet kommunen har satt i gang for å utvikle sentrumsområdet, påpeker Conradi som selvsagt også er strålende fornøyd med å få Bergans til kommunen.

– Ja, det er veldig spennende å få et slik selskap til bygda. Dette er en etablering som vil gi mange positive synergieffekter. Bergans representerer nemlig mange av de samme verdiene som oss; blant annet friluftsliv og bærekraft. Så dette er et flott supplement til næringslivet i kommunen i tillegg til at det betyr mange kjærkomne nye arbeidsplasser, sier Asker-ordføreren.

Bergans har totalt 200 ansatte, og omkring halvparten av disse har i dag base i Hokksund.  Selskapet, som omsatte for 750 millioner i 2017, ble startet i Oslo så tidlig som i 1908. Bergans har alltid produsert utstyr for tur og friluftsliv, med ryggsekker som sitt spesialfelt fra start av. 


– Vi valgte Asker sentrum fordi vi mener det er den perfekte lokaliseringen for oss, med nærhet til både naturen og hovedstaden. Asker er et sentralt knutepunkt for kollektivtransport. I tillegg kommer vi nærmere våre egne fagmiljøer, noe som er postivit  med tanke på rekruttering og utvikling. Vi gleder oss veldig til å ta i bruk alle mulighetene Asker gir. Både de fantastiske turområdene og det mangfoldige og levende sentrumet. Det at Asker kommune har et nært forhold til Asker Turlag  passer oss også veldig godt. Alle våre ansatte kurses i å bli ambassadører for DNT, og målet er også å bli gode ambassadører for Asker og den nye storkommunen, sier administrerende direktør i Bergans, Jan Tore Jensen.

– Det er 47 minutter med tog til Gardermoen, 20 minutter til Oslo og 30 minutter til Hokksund, så både kunder og de fleste ansatte vil få en kortere og mer miljøvennlig reise til og fra vårt nye hovedkontor. I tillegg får vi jo topp moderne, miljøvennlige og mer effektiv lokaler med flotte  nærområder, forteller Jensen som legger til at  bygget vil bli veldig synlig for både togsreisende og bilister etter relokaliseringen.  

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår