Holmen industripark er «Beste Bygg i nord»

 
Holmen industripark er «Beste Bygg i nord»Bildet: Holmen industripark er kåret til «Beste Bygg i Nord» Foto: Jan Eivind Fredly, Aidem Media
Øksnes Entreprenør og Holmen industripark ble utropt som vinner da «Beste Bygg i Nord» ble kåret på festmiddagen under Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse (NNBA) lørdag kveld.

- Bygget er tøft, banebrytende, innovativt og helhetsinntrykket er ekstremt bra, skriver juryen i en pressemelding.

Det er fjerde gang «Beste Bygg i Nord» kåres. Styret i NESO (Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon) er jury. Tidligere er følgende bygg utsmykket med plakett, heder og ære som «Beste Bygg i Nord»:

• Sykehushotellet i Tromsø (Consto AS)

• Nordlyskatedralen i Alta (Ulf Kivijervi AS)

• Petter Dass-museet i Alstadhaug (EntrepreTor)

Lørdag kveld fikk den eksklusive klubben et nytt medlem: Fiskebruket Holmen i Vesterålen. Skjønt, industriparken på Hinnøysiden av Sortland kommune ivaretar flere funksjoner knyttet til fiskerivirksomheten.
Juryens begrunnelse:

«Det er fokusert på funksjonelt design og arkitektur som harmonerer med den arktiske naturen. Det er ikke brukt tradisjonelle løsninger eller materialvalg. Man har også hatt fokus på miljø, og det er valgt miljøvennlige løsninger. Det er et innovativt og komplekst bygg. Juryen er imponert over hvordan entreprenøren, i samspill med arkitekten og de øvrige aktørene, har løst oppgaven. Det anlegget som står ferdig i dag, er beviset på det gode samarbeidet; et samarbeid som førte fram til et anlegg i særklasse. Dette bygget er tøft, banebrytende, innovativt og helhetsinntrykket er ekstremt bra!»

– I forbindelse med byggingen av Holmen industripark så valgte Holmøy Maritime AS å benytte en lokal entreprenør. Vårt konsept med bruk av Snøhetta som arkitekt gjorde at prosjektet ga en del utfordringer som ikke har vært vanlig for entreprenører i vår region. Øksnes Entreprenør løste dette på en utmerket måte, sier daglig leder Kay Arne Nygård hos byggherre Holmøy Maritime.
– Våre ansatte er stolt over byggene som Øksnes Entreprenør har levert. Og vi vil takke alle ansatte i Øksnes Entreprenør for deres engasjement i prosjektet, sier han.

Styret i NESO har i tillegg til begrunnelsen bemerket følgende om Holmen industripark som «Beste Bygg i Nord» 2019:

• Gjennomtenkt arbeidsmiljø. Det beskrives en «rolig atmosfære» uansett mengde av aktivitet i administrasjonsbygget.

• Kombinasjoner av ulike materialer.

• Samlet funksjonalitet: Kontor, hotell, parkeringshus, kontrollrom oppdrett, fryselager og redskapslager.

• Aktiv bruk av lyssetting for å fremheve anleggets kvaliteter og maritime uttrykk.

• Banebrytende/innovativt.

• Setter ny standard for fasiliteter i deres bransje.

• Dristig.

• Helhetsinntrykket anlegget gir, er ekstremt bra.

• Tøft!

Adm.dir. Stian Reinholdtsen og økonomisjef Øysten Knudsen tok imot prisen på vegne av Øksnes Entreprenør.

Holmen Industriområde, på Hinnøy-siden i Sortland kommune, består av administrasjonsbygg, fryseterminal, tørrlager, gjestehus, parkeringsanlegg og kai. Administrasjonsbygget strekker seg utover mot havet, svevende – kun hvilende på to føtter lengst ute på kaia. Den grønne fargen på beina går igjen på de bærende konstruksjonene også innvendig. (Fargen er ikke tilfeldig. Det er den samme som fargen som kan skimtes i sjøen rett utenfor kaia). I 2017 gikk Øksnes Entreprenør helt til topps i den prestisjetunge kåringen European Business Awards (EBA).

Stian Reinholdtsen takket både byggherre, arkitekt, underleverandører, samarbeidspartnere, leverandører og ikke minst de ansatte i Øksnes Entreprenør i sin tale.
– Jeg må samtidig få lov å gratulere byggherren. Det er Holmøy Maritime som har valgt å bygge dette. De kunne valgt firkantede klosser. Vi er ydmyke for at vi fikk bygge Holmen industripark, sa Reinholdtsen.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår