Höegh Eiendom fortsetter å vokse

 
Höegh Eiendom fortsetter å vokseAdm. dir. Eirik Thrygg og økonomidirektør Heming Rio er svært fornøyd med selskapets resultater for 2018. (Foto: Höegh Eiendom).
Höegh Eiendom har hatt god utvikling i 2018, hvor leieinntektene økte med 5 prosent og egenkapitalen med 10 prosent. Boligprosjektet «Støperiet» i Moss er i ferd med å ferdigstille alle de 165 leilighetene som skal overleveres i 2019.

Konsernet ferdigstilte næringsbyggene Ankers Hus og M:6 på Verket i Moss, og påbegynte bygging av to nye næringsbygg på Hasle og et i Ski.

- Vi er fornøyd med veksten i leieinntektene, og forventer ytterligere vekst i som følge av at vi ferdigstiller flere store byggeprosjekter i årene fremover, sier økonomidirektør Heming Rio i en pressemelding fra selskapet.

Godt resultat
Årsregnskapet til Höegh Eiendom Holding viser en vekst i leieinntektene på 5 prosent. God forvaltning og drift gjorde at netto driftsresultat fra utleie økte med 10 prosent. Konsernet valgte i 2018 å endre regnskapsspråk til IFRS, og bokfører nå verdiendringene på eiendommene sine i resultatet. Driftsresultatet før verdiendringer utgjorde 116 millioner kroner, mot 108 millioner kroner i 2017. Resultat før skatt endte på 396 millioner kroner i 2018 mot 761 millioner kroner i 2017. (2017 resultatet ble ekstraordinært som følge av en positiv verdiendring på eiendomsporteføljen på MNOK 430).

Konsernet har i 2018 fokusert på å ferdigstille og kjøpe eiendom på Hasle i Oslo og har overtatt bygget Bøkkerveien 5 hvor Securitas har sitt hovedkvarter, et større parkeringsanlegg, og den nybygde ungdomsskolen Wang Ung i Haslevangen 16.

Østfold Næringspark ble solgt i mai 2018 til AFB Eiendom, mens Höegh og Profier solgte prosjektet «Vinslottet» til Norwegian Property i desember.

Tar bærekraft på alvor
Höegh Eiendom har sertifisert alle sine nybygg etter BREEAM-NOR-standard, og i 2018 ble det igangsatt BREEAM-NOR-in-USE-sertifisering av hele porteføljen.

- Sammen med Hertz har Höegh Eiendom etablert Norges største bildelingsordning på Hasle. Sammen med våre største leietakere har vi etablert et program vi kaller Grønn mobilitet for å fremme bildeling, bruk av offentlig kommunikasjon og sykkel til og fra jobb, sier Eirik Thrygg

Byutvikling for 4,8 milliarder
For øyeblikket har Höegh Eiendom byutviklingsprosjekter i gang for nesten 5 milliarder i Moss, på Hasle, i Ski og i Oslo sentrum.

- HasleLinje nærmer seg ferdigstillelse, og kombinasjonen av bolig, kontor, handel, ungdomsskole, hotell, parker og torg gjør Hasle Linje til en komplett og levende bydel. Sammen med AF Eiendom og Profier har vi laget ny, moderne infrastruktur mens vi samtidig har tatt vare på områdets historiske egenart som skaper et levende og godt miljø for både bedrifter og beboere, sier Thrygg

Höegh Eiendom er et familieeiet eiendomsselskap som utvikler, eier og forvalter eiendommer i Oslo, Ski og Moss.

Höegh Eiendom forvalter og utvikler eiendommer med en brutto verdi på 12 mrd.

Höegh Eiendom har hovedkontor i Parkveien 55 i Oslo og har 53 ansatte.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår