Hjellnes Consult ruster seg for store endringer

 
Hjellnes Consult ruster seg for store endringerDronebilde: Som en del av 70-årsjubileet i Hjellnes Consult tok ansatte med partnere turen til topps.
– Fornybar teknologi og digitalisering kommer til å endre vår hverdag mye raskere enn noen kan drømme om, sier administrerende direktør Geir Knudsen.

Rådgiverselskapet feirer i år 70 år med gode løsninger med å rette blikket fremover.
– Vi må forvente total omstilling på mange områder, tror Knudsen. Dette var et sentralt tema da selskapet sist helg feiret seg selv, etter en rekke markeringer av 70 års jubileet gjennom året. Om lag 300 ansatte med partnere var samlet på Norefjell, til inspirasjonsforedrag, fjelltur, fest og fremtidsvisjoner.
– Tidligere i år laget vi en film om historien vår. Den naturlige fortsettelsen er en film om fremtidens teknologier og hva vi kan bidra med i de kommende år, sier Knudsen.

Store oppgaver i vente
Hjellnes Consult ser fremover mot et samfunn med datastyrt trafikkavvikling som hindrer ulykker og køer, med byer som genererer energi, som har infrastruktur tilpasset byens rytme, mot samfunn der avfall blir ressurser til nye produkter.
– Hva gjør vi i dag for å møte den digitale revolusjonen? Vi satser først og fremst på løpende kompetanseutvikling av alle våre medarbeidere, sier Knudsen, som mener dette er noe av det viktigste de kan gjøre.
– En kan lett forledes til å tro at bransjen har kommet langt innen BIM (bygningsinformasjonsmodeller) innenfor alle fag. Sannheten er vel heller at det meste ligger foran oss, fortsetter Knudsen. Oppdragsgivere som helseforetak er de kundene som kanskje har størst fokus på digitalisering helt fra starten av et prosjekt.
– Digitale modeller med integrerte FDV-prosesser kan bidra til enorme besparelser i drift, sier Knudsen.

Digitale verktøy på tvers av bransjer
Samtidig pågår utviklingen av digitale verktøy. Storparten av animasjonsfilmer, som Avatar, har sin opprinnelse fra Autodesk 3D Max.
– Samme basis benyttes også til å visualisere våre prosjekter. Digitale verktøy som benyttes av filmskapere, spillutviklere og ingeniører nærmer seg hverandre, poengterer Knudsen. Han tror også at måten vi kommuniserer på, vil endre seg markant.
– Vi har jo tross alt gått fra fjærpenn til 3D-print på 70 år. Like stor utvikling får vi kanskje i de neste seks til åtte årene, tror Knudsen. 

Uante muligheter
Å gå fra tradisjonelle til smarte byer, eller gå fra forurensende til fornybar teknologi krever nye måter å tenke på – og byr samtidig på uante muligheter.
– Her har vi bare sett begynnelsen. Vi ønsker å skape enda større verdier i våre prosjekter, og er opptatt av hvordan vi kan få til dette sammen med kunder og samarbeidspartnere, sier Knudsen, og understreker at Hjellnes Consult som rådgivende ingeniører er avhengige av gode samspill mellom alle aktørene i et prosjekt.
– Dette er bare noen av fremtidsmulighetene, og vi ser at vi har store oppgaver foran oss. Hjellnes Consult rekrutterer mange nye medarbeidere nå, og vi ønsker å få med oss flere kunnskapsrike, engasjerte lagspillere på reisen fremover, sier Knudsen.  
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår