Historisk skole renovert i stål og tre

 
Historisk skole renovert i stål og treBildet: Cranleigh School ble bygget ved hjelp av en hybridkonstruksjon, som består av en stålramme-superkonstruksjon med tak og gulvelementer i tre.
Cranleigh Schools nye bygning kombinerer stålramme og treelementer.

Cranleigh School i Surrey i Storbritannia ble startet i 1865. Som en del av den historiske skolens områdeutviklingsprosjekt har to bygninger blitt renovert og omvandlet til van Hasselt Centre – en ny bygning med klasserom og en kafé.

Senteret ble bygget ved hjelp av en hybridkonstruksjon, som består av en stålramme-superkonstruksjon med tak og gulvelementer i tre. Metsä Woods Kerto LVL (laminert finér)-produkter ble brukt til de prefabrikerte treelementene.

- Det er brukt mye tre i dette prosjektet, og det har en klar sammenheng med designkonseptet. Trestrukturen er synlig overalt som vedlikeholdsfrie soffiter som gir karakter og varme til rommene i bygningen, forklarer Jack Stephenson fra arkitektfirmaet Allies & Morrison, i en pressemelding.

- De prefabrikerte trepanelene ble valgt, ikke bare av visuelle grunner, men også fordi de er lette og raske å montere, fortsetter han.

Tak- og gulvelementene ble produsert av det belgiske firmaet Dupac. Kerto LVL S-bjelker og Kerto LVL Q-paneler ble brukt som lastbærende komponenter, og strukturell liming gjorde det mulig med lange spenn for elementene, slik at store åpninger kunne bringe lys inn i rommene i skolebygningen. Elementene gir også stabilitet til stålrammen.

Elementene ble fullstendig prefabrikert, en avgjørelse som medførte at arbeid kunne utføres både på skoleområdet og på fabrikken samtidig. Takket være grundig planlegging kunne leveringene utføres til nøyaktig riktig tid slik at det ikke ble nødvendig å lagre materialer på skoleområdet, samtidig som monteringen kunne foregå uavbrutt. Stålelementer og treelementer ble boret på forhånd for å begrense arbeidsmengden på skoleområdet og redusere risikoen for skader. De lette Kerto LVL-elementene kan raskt og enkelt monteres på anleggsplassen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår