Historisk høyt nysalg av gaffeltrucker

 
Historisk høyt nysalg av gaffeltruckerIllustrasjonsbilde: Getty Images
Det ble et historisk høyt nysalg av gaffeltrucker i fjerde kvartal. 2020 - statistikkene for nysalg av gaffeltrucker er nå klar og fjerde kvartal endte med 1.473 solgte trucker mot 1.192 i 2019, noe som utgjør en økning på 24 prosent.

I tillegg endte året under ett på 5.032 solgte enheter mot 4.698 i 2019. For gaffeltruckleverandørene har året vært positivt, og spesielt sett i lys av den utfordrende situasjonen som har vært knyttet til Covid-19-pandemien og lav kronekurs.

- Det var noe nedgang i salg i forhold til 2019 i andre kvartal, men ellers har det vært en jevn økning, noe som har ført til at hele året har vært i vekst, akkumulert målt mot fjoråret. Når vi nå avslutter fjerde kvartal har nysalget vært historisk høyt, og endte til slutt på en vekst på 7 prosent, målt mot 2019, skriver Maskingrossisternes Forening i en pressemelding.

Etter tredje kvartal hadde underkategorien støtteben passert motvekt i antall solgte enheter, men i fjerde kvartal er dette snudd tilbake slik at motvekststrucker er den største gruppen. Totalt ble det solgt 1.565 motvektstrucker i 2020, men det er likevel en nedgang på 8 prosent, sammenlignet med 2019.

For fjerde kvartal isolert ser vi at det er en eksplosiv økning i underkategori plukk med 151 solgte enheter mot 46 i samme kvartal i 2019. Ellers ser vi at både støtteben (+23 prosent) og palle (+42 prosent) har en sterk økning, og dette kan knytes til økt lager- og logistikkvirksomhet.

Underkategoriene skyvemast (-7 prosent), svinggaffel (-17 prosent) og trekk (-71 prosent) har nedgang, i tillegg er det ikke innrapportert salg av AGV i kvartalet.

Graf salg per kvartal, siste fem år.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår