Heymat trapper opp miljøsatsingen med ny kolleksjon

 
Heymat trapper opp miljøsatsingen med ny kolleksjon
Denne høsten lanserer Heymat dørmatter med luv i 100 % resirkulert plast. – Design både kan, og bør, være bærekraftig, sier Sonja Djønne, daglig leder for den norske matteprodusenten.
Plastavfall er et stadig økende miljøproblem. Ifølge en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Norad, anser 68 prosent av befolkningen plastsøppel i havet som vår tids største miljøtrussel. En bærekraftig løsning er gjenbruk, og denne høsten lanserer Heymat dørmatten Heymat+ med luv i 100 % resirkulert plast. Slik ønsker den norske matteprodusenten å gå i spissen for en mer miljøbevisst designbransje.
 
– Visjonen vår er å skape matter som er både funksjonelle, miljøvennlige og fine å se på. Med sin lange levetid og slitesterke luv har Heymat alltid hatt en sterk miljøprofil. Nå skal også materialene vi bruker være mer miljøvennlige å produsere, forteller Sonja Djønne, daglig leder i Heymat.
Bærekraftig design
 
Heymat+ er designet av Kristine Five Melvær, og består av tre ulike tredimensjonale motiver inspirert av zen-hager, bølger og strå som svaier i vinden – motiver som skal inspirere til ro og tilstedeværelse idet man passerer dørstokken, ifølge designeren.
 
– Matten er ikke bare miljøvennlig fordi den er resirkulert, men også fordi den gode kvaliteten gir en lang levetid. Så blir det min utfordring å formgi et design som gir brukeren lyst til å bruke den tilsvarende lenge, sier Five Melvær.
Five Melvær designet Heymats første kolleksjon i 2016, og er en av flere profilerte formgivere som har bidratt til at produsenten på kort tid har blitt en kjent merkevare blant norske forbrukere. I tillegg til Heymat+ består Heymats nylanseringer høsten 2018 av Hand, også designet av Five Melvær, og mattene Å, Nord og Føn designet av Magnus Voll Mathiassen.
Miljø og kvalitet
 
Heymats produkter har siden oppstarten fått mye oppmerksomhet for sin unike kombinasjon av stilren design og oppsugingsevne tilsvarende en industrimatte.
Lanseringen av Heymat+ er et ledd i en kontinuerlig prosess om å gjøre produksjonen så miljøvennlig som mulig. I 2017 erstattet Heymat blant annet nylon med PET, et materiale som består av 50 % resirkulert plast. Kvaliteten reduserer belastningen på miljøet og sikrer samtidig lang levetid.
 
– Vi sørget for at mattene tålte å vaskes i vaskemaskin. Da holder de seg fine lengre, og det er ikke nødvendig å skifte dem ut så ofte. PET har også litt bedre oppsugingsevne enn nylon, så mattene blir stadig mer effektive skitt- og smussoppsamlere, sier Sonja Djønne i Heymat.
Heymat+ er i salg fra 5. oktober. Heymats øvrige nyheter for høsten 2018 er i salg 7. september.
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår