Hever driftskontrakten etter "svært alvorlige forhold"

 
Hever driftskontrakten etter svært alvorlige forhold"Det foreligger et vesentlig mislighold av funksjonsansvaret i kontrakten fra Veidrifts side, alvorlige brudd på lønns- og arbeidsvilkår og brudd på bestemmelsene om HMS", skriver Statens vegvesen. (Foto: Veidrift as).
På bakgrunn av de svært alvorlige forholdene som er avdekket knyttet til drift og vedlikehold av riks- og fylkesveiene i Follo, hever Statens vegvesen kontrakten med Veidrift AS.
I juni sendte Statens vegvesen et varsel om heving av kontrakt og Veidrift leverte et tilsvar innen fristen.
-  At vi nå hever kontrakten viser hvor alvorlig omfanget i saken er, sier avdelingsdirektør Nils Karbø i Statens vegvesen i en pressemelding.
 
Vesentlig mislighold 
Det foreligger et vesentlig mislighold av funksjonsansvaret i kontrakten fra Veidrifts side, alvorlige brudd på lønns- og arbeidsvilkår og brudd på bestemmelsene om HMS. Disse tre forholdene utgjør juridisk selvstendige grunner til at kontrakten heves. I tillegg har det vært feilfakturering og generelt mislighold av planer og organisering av drift- og vedlikeholdsoppgavene i Follo. Forholdene kan ha påvirket trafikksikkerheten og dermed økt faren for at liv og helse kunne gått tapt.
 
Siden januar 2018 har Krimseksjonen i Vegdirektoratet i samarbeid med byggeledelsen på kontrakten utredet saken. – Vi erfarer dessverre at bak de enkelte hendelsene ofte skjuler seg mer systematiske brudd, som krever spesialisert kompetanse og kapasitet for å avdekke, sier Jon Molnes, leder av Krimseksjonen i Vegdirektoratet.
 
Ny midlertidig driftsentreprenør
Fra 9. juli tar Vaktmesterkompaniet midlertidig over som driftsentreprenør for riks- og fylkesveiene i Follo inntil kontrakten blir lyst ut på nytt. Den nye midlertidige driftsentreprenøren har blitt «nødkontrahert» som følge av situasjonen. - Vaktmesterkompaniet havnet på fjerde plass da Veidrift vant kontrakten 2015. Det er vurdert at Vaktmesterkompaniet har kapasitet til å ta på seg en slik kontrakt nå. Siden de i tillegg har ansvaret for nabokontrakten, og dermed har personell og utstyr i området, anser vi det som en god løsning, fortsetter Karbø.
 
Driftskontrakten hadde en verdi på nesten 300 millioner kroner med en varighet på fem år. Det gjenstod to år av kontrakten som ble inngått etter en offentlig anbudskonkurranse i 2015.
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår