Her skal det bygges miljøgate

 
Her skal det bygges miljøgateMarkedsgata i Stokmarknes skal ha ulikt veidekke i forskjellige soner, brede fortau og eget sykkelfelt.
AKTUELLE PROSJEKTER: Stokmarknes i Hadsel kommune kan få miljøgate. Nordlandskommunen har fått hjelp av Asplan Viak til å lage et forslag som nå ligger ute til offentlig høring. Går alt etter planen blir spaden satt i jorda i 2019.

Av Tore Kubberød

Forslaget legger opp til store endringer i kommunesenteret for Hadsel. Torget blir totalfornyet og Markedsgata vil i stor grad bli enveiskjørt. Politikerne vedtok i midten av februar å legge forslaget ut på offentlig høring i syv uker. De håper innbyggerne kommer med flest mulig innspill og tilbakemeldinger. Det er også arrangert et åpent møte for dialog med innbyggerne. Slik planen nå foreligger nå så vil det koste et sted mellom 54 og 81 millioner kroner å få den realisert.

Sjø og land

Den røde tråden i forslaget er kontakten mellom land og sjø, spesielt på torget hvor man i stedet for den eksisterende paviljongen vil sette opp et seildukformet tak over en del av området. Det blir også laget sitteamfi i Markedsgata, hvor man sitter vendt ut mot sjøen og brua. På torget blir det også lagt til rette for handel. Hensikten med planen er å legge til rette for økt trivsel, miljøvennlige løsninger og en tilrettelegging for myke trafikanter i form av trafikksikkerhetsmessige tiltak.

Markedsgata skal vi ulikt veidekke i forskjellige soner, brede fortau og eget sykkelfelt. Gata vil få lav fart og det blir parkering på kun en side av gata. Gata blir også rustet opp med ny belysning og trær. Når gata skal rustes opp foreslås det også å legge ned infrastruktur for fremtidig fjernvarme.

FAKTA

Miljøgate i Stokmarknes

Hadsel kommune

Nordland

Verdi: 54-81 millioner kroner

Byggestart antatt av Byggfakta Live: April 2019

Tiltakshaver: Hadsel kommune

RI reguleringsplan: Asplan Viak AS

Arkitekt forprosjekt: Asplan Viak AS

Landskapsarkitekt: Asplan Viak AS

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?
Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live. Bestill gratis demo her:

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår