Her selges boliger raskest

 
Her selges boliger raskest
Boligeiere i Bergen er de som må vente kortest tid på å få solgt boligen sin. Det viser Eiendomsmeklerbransjens boligprisstatistikk for oktober.

Statistikken viser at boligprisene på landsbasis sto stille sist måned. Sesongjustert steg prisene med 0,9 prosent på landsbasis sammenliknet med september. Boligprisene var ved utgangen av oktober 5,3 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

I gjennomsnitt tok det i oktober 36 dager å selge en bolig i Norge. Raskest omløpshastighet er det i Bergen hvor boligselgerne kun måtte vente 16 dager på å skrive kontrakt med ny eier. Dette var tre dager raskere enn i september, skriver Bergens Tidende.

Boligprisene i vestlandsbyen er også 6,9 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Det er den nest høyeste prisveksten i Norge. Kun Tromsø har en høyere prisvekst på boliger. Her har til gjengjeld boligprisene steget med hele 14,7 prosent på et år.

Totalt er det så langt i år omsatt 75.688 boliger i Norge, noe som er 4,1 prosent mer enn på samme tid i fjor. 8.813 av boligene ble solgt i oktober. I denne måneden steg salget med 7,9 prosent.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår