Her er landets første miljørådgiver

 
Her er landets første miljørådgiverEirik Rudi Wærner, som til daglig jobber som miljørådgiver i Multiconsult, er medlem av miljøgruppen i RIFs ekspertgruppe for bygge- og anleggsteknikk, og kan nå offisielt kalle seg miljørådgiver. Her sammen med administrerende direktør i RIF, Liv Kari Skudal Hansteen. Foto: RIF
Eirik Wærner fra Multiconsult er landets første rådgiver innen miljørådgivning.

Av Odd Borgestrand

Rådgivende Ingeniørers Forening har nylig opprettet et nytt godkjenningsområde for miljørådgiver, såkalt RIM.  Dette er en godkjenning som går på person og ikke selskap, og er en anerkjennelse av praksis og utdannelse innenfor et eller flere spesifikke fagfelt.
Gode kundereferanser og god rolleforståelse som rådgiver er også krav til alle som får RIFs personlige rådgivergodkjenning, sier Ari Soilammi, som er utviklingssjef hos RIF.

Eksklusivt for RIF-medlemmer
Godkjenningen er en eksklusiv ordning kun for ansatte i RIFs medlemsbedrifter, og blir gitt etter individuell søknad.   Til vurdering av søkerens kompetanse brukes blant annet RIFs nyeste ytelsesveileder innen RIM-tjenester, heter det i en pressemelding fra RIF.Eirik Wærner legger ikke skjul på at han syns det er morsomt å være landets første med en spesiell godkjenning innen miljø.
-Dette er det viktigste fagområdet som påvirker oss og hele byggenæringen, og kommende generasjoner så til grader i årene fremover. Når for eksempel sand til betong begynner å bli en begrenset ressurs vil fokus på miljø i byggsektoren få stadig større betydning, sier Eirik Wærner.

En ildsjel
Eirik Wærner ble for øvrig tildelt RIFs hederspris «Årets ildsjel» i november i fjor, for sin innsats i RIFs ekspertgruppe for bygge- og anleggsteknikk. «Årets Ildsjel» er en utmerkelse til enkeltpersoner i RIFs medlemsbedrifter som har bidratt ekstraordinært, med å synliggjøre verdien av rådgivende ingeniørers kompetanse, og med å heve kunnskapsnivået i hele byggenæringen. Eirik Rudi Wærner, som til daglig jobber som miljørådgiver i Multiconsult, er medlem av miljøgruppen i RIFs ekspertgruppe for bygge- og anleggsteknikk. Denne ekspertgruppen har i en årrekke utmerket seg ved å produsere flest kurs og publikasjoner av alle ekspertgrupper hos RIF.

Oppdatert på fagkunnskap
For å bli RIF-godkjent rådgiver må man blant annet ha ajourført faglig kunnskap tilsvarende høgskolenivå og relevant praksis innen godkjenningsområdet. I tillegg vil søkeren bli vurdert etter en rekke andre krav.- Norske rådgivere jobber med mange miljørelaterte problemstillinger og vi håper å få godkjent mange norske rådgivere innenfor dette fagfeltet i tiden fremover, sier Ari Soilammi i RIF.

Karlegging og analyser
- Eksempler på arbeidsoppgaver en miljørådgiver kan jobbe med er miljøkartlegging av bygg og anlegg, analyse av forurenset grunn, utarbeiding av risiko- og sårbarhetsanalyser, ytre miljø-planer, avfallsplaner, miljøprogram og miljøoppfølgningsplan samt konsekvensanalyser og rådgivning innenfor materialvalg, legger han til.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår