Her er årets unge rådgiver

 
Her er årets unge rådgiverBildet: Fagekspert Krzysztof Wojslaw(30) i Sweco Norge ble kåret til årets unge rådgiver. (Skjermdump)
RIFS HØSTKONFERANSE 2020: Fagekspert Krzysztof Wojslaw(30) i Sweco Norge ble kåret til årets unge rådgiver under dagens digitale høstkonferanse i RIF. Juryen karakteriserer vinneren som et faglig fyrtårn i bransjen.

Av Odd Borgestrand

Krzysztof fikk prisen, og en gavesjekk på 10.000 kroner, på bakgrunn av sine prestasjoner og sin aktive rolle innen parametrisk design og VDC. Han er alltid oppdatert på siste nytt i bransjen. Han er løsningsorientert og bidrar med sin spisskompetanse til mest mulig effektiv utnyttelse av det modellbaserte grunnlaget i prosjektene. 

Han har også imponert med utvikling av verktøy som vesentlig reduserer prosjekteringstiden. Hans evne og vilje til kunnskapsspredning både innenfor og utenfor eget selskap ble også trukket fram. Det er neppe nødvendig å si at det var en meget glad vinner som mottok meldingen digitalt og på direkten i formiddag.

Krzysztof begynte i Sweco i 2016, og kom da fra Spenncon AS hvor han jobbet som prosjekteringsleder. I Sweco jobber han som fagekspert på parametrisk design og VDC, og inngår i Swecos brugruppe.

Krzysztof har en mastergrad i konstruksjonsteknikk fra NTNU og et VDC-sertifikat fra Stanford. Han har lenge markert seg som en spydspiss innen parametrisk design, og i oktober vant prosjektet «Randselva bru» prisen for «Årets beste BIM-prosjekt» under Tekla Global BIM Awards. Randselva bru er verdens største modellbasert bru som prosjekteres og bygges tegningsløst. I dette prosjektet har Krzysztof bidratt med utvikling og implementering av nye teknologier, i tillegg til at han har hatt koordineringsansvaret for teamet som jobbet med parametrisk design. Resultatet av Krzysztofs arbeid er parametrisk designverktøy som senker prosjekteringstiden på avanserte samferdselskonstruksjoner betraktelig.

Han bidrar også i nasjonale og internasjonale fora for å videreutvikle verktøyene, og gjør sin kunnskap tilgjengelig for andre gjennom interne kurs, eksterne foredrag og som aktiv formidler i sosiale medier. Krzysztof er en av grunnleggerne av bloggen «BIMCorner» som i løpet av ett år har blitt en av bransjens mest populære blogger, med mer enn 75.000 besøkende fra 190 land. Han har også skrevet guiden; «5 Steps to learn Parametric Design», som viser hvordan man kan lære seg parametrisk design. Guiden er gratis og har over 5000 nedlastninger.

I finaleheatet var også prosjektlederen Safra Lello (Sweco), smartteknologi-eksperten Eirik Bjørnstad (Multiconsult) samt ekspert innenfor bruteknologi og parametrisk design Andreas Bratlie (Norconsult). Disse tre ble også hedret med hver sin gavesjekk.

Juryen har i år bestått av Ari Soilammi (RIF), Harald Vaagaasar Nikolaisen (Statsbygg), Janicke Garmann (RIFs Hovedstyre), Arve Brekkhus (Byggeindustrien), Kristoffer Presthus (URIF), samt Trond Cornelius Brekke (RIF).
 

 

 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår