HENT skal bygge Carpe Diem dementlandsby

 
HENT skal bygge Carpe Diem dementlandsbyOrdfører Lisbeth Hammer Krog og HENTs prosjektleder Mathias Aasland signerer kontrakt. (Foto: Bærum kommune).
AKTUELLE PROSJEKTER: Bærum kommune har hentet inspirasjon fra demenslandsbyen De Hogeweyk i Nederland, og for kort tid siden fikk HENT oppdraget i en totalentreprise med å bygge landsbyen. Kommunen har døpt prosjektet Carpe Diem demenslandsby
Landsbyen skal ha 158 bo- og behandlingsplasser fordelt på 17 bogrupper over to etasjer, og en avdeling for beboere som får økt behov for stell og pleie. 
I hver bogruppe vil det være åtte beboere som deler kjøkken stue og vaskerom. Hver beboer har i tillegg et privat rom med bad. Anlegget skal også ha et fellesbygg med kafé, grendehus, butikk og muligheter for en bar og restaurant. 
 
Skal kunne flytte inn i juni 2020
Byggherre og HENT har over de sist seks månedene utviklet prosjektet i en samspillsfase, og 30. mai kunne ordfører Lisbeth Hammer Krog og HENTs prosjektleder Mathias Aasland underskrive kontrakten som har en kostnadsramme på kr 413 millioner kroner. Bygningsmassen vil dekke 18 000 kvadratmeter og skal være innflyttingsklar juni 2020. 
HENTs prosjektleder Mathias Aasland uttaler at dette er en særdeles spennende utfordring.
 - Et framtidsrettet og komplekst prosjekt med høy miljøprofil og som tar mål av seg til å bli en spydspiss med hensyn til framtidas funksjonsbygg av denne type. Det har vært en særdeles god samspillsfase med byggherre som en positiv krevende, innovativ og løsningsorientert driver, og med aktive bidrag fra Nordic og Norconsult fra rådgivermiljøet, og Bærum rørleggerbedrift, Oras, Powertech og Lefdal som våre tekniske underentreprenører. En stor takk til alle, sier han.
 
Viktig utviklingsprosjekt
Produksjonssjef i HENT, Øystein Nordskog, trekker fram det faktum at dette representerer noe helt nytt innen helsebygg, hvilket gir prosjektet en ekstra utviklingsdimensjon. Dette vil tilføre både HENT og øvrige samhandlingspartnere ny og viktig erfaringskunnskap.
 
 
FAKTA:
Carpe Diem demenslandsby

Verdi: 735 millioner kroner

Byggestart: september 2018

Entr. form: Samspillsentreprise

Areal: 16000

Boenhet: 158

Etasjer: 2

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?
Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår