Hent fikk råbyggsentreprise

 
Hent fikk råbyggsentrepriseBildet: F.v.: Kjell Ulriksen, prosjektsjef HENT og Dag Bøler, prosjektdirektør Sykehusbygg hilser på korrekt corona-manér etter signering av kontrakten.
Hent er tildelt råbyggsentreprisen, del 1, for nye Drammen sykehus.

I regi av Helse Sør-Øst RHF skal det bygges nytt sykehus på Brakerøya, i erstatning for Drammen og Blakstad sykehus. Totalprosjektet er delt opp i en rekke ulike entrepriser.

Først ut er råbygget for halve behandlingsbygget, poliklinikk 1 og halve sengebygget med tilhørende fundamentering. Entreprisen skal delvis utføres på en ferdig utført plasstøpt kjeller, og delvis på terreng utenfor kjelleren. Kontrakten har fått benevningen Entreprise 2301, og det var denne kontrakten Helse Sør-Øst RHF og HENT underskrev den 8. oktober.

Prosjektet er en hovedentreprise, har en kontraktsverdi på 300 MNOK, og vil i hovedsak utgjøres av arbeider knyttet til spunt, pel og betongkonstruksjoner.

– Det var tøff konkurranse, men HENT ble til slutt den foretrukne partner spesielt på bakgrunn av sin oppgaveforståelse. Dette er en viktig milepæl for det nye sykehuset i Drammen, og vi ser fram til et tett, godt og konstruktivt samarbeid med HENT, sier prosjektdirektør i prosjektorganisasjonen Dag Bøhler i en pressemelding.

Sebastian Nordahl, direktør for prosjektgjennomføring i HENT er svært godt fornøyd med å stå igjen som «vinneren» av denne konkurransen.

– Nå skal vi inn i en kort samspillsfase der vi sammen ytterligere skal optimalisere og videreutvikle foreslåtte løsninger, herunder finne en god gjennomføringsmodell. Oppstart på byggeplass vil være februar 2021, sier Nordahl.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår