Helsebringende massivtre?

 
Helsebringende massivtre?Bildet: Jørgen Tycho, daglig leder Oslotre AS. Foto: Pål Engeseth
- Massivtre kan være helsebringende, mener Jørgen Tycho, daglig leder Oslotre AS. Påstanden kom frem under en presentasjon på frokostmøtet «Brød og Miljø» nylig.

Av Pål Engeseth

Jørgen Tycho hadde en spennende presentasjon av Valle Wood, Norges største næringsbygg i massivtre. Tycho fortalte om hvordan 1800 m3 treverk skal på plass, og at store deler av det nye næringsbygget vil ha synlige flater i massivtre, både inne og ute.

- Tre gir lun varme i rommet. Vi vet fra før at planter fungerer stressreduserende, og trolig har trevirke den samme effekt og kan i tillegg gi renere luft, mente Jørgen Tycho.
Han la til at denne effekten på innemiljøet kan gi positiv helseeffekt og lavere sykefravær, noe som er dokumentert i bred internasjonal forskning.

Valle Wood er første byggetrinn i et nytt kontorområde under utvikling av NCC på Helsfyr i Oslo. Bygget blir med sine 6 700 kvadratmeter, over syv etasjer, Norges største næringsbygg i massivtre. Bygget er tegnet av Lund+Slaatto Arkitekter. Oslotre har hatt ansvar for design og utvikling av bærekonstruksjonen i tre.

I prosjektet er det blant annet benyttet en ny type dekke, en blanding av massivtre elementer og armert betong, som har løst en del utfordringer i større bygg i tre, både med tanke på lange spenn, lyd, brann og tykkelse på etasjeskiller.

Brød & Miljø er månedlige frokostmøter som arrangeres av NAL i samarbeid med Statsbygg, FutureBuilt, Innovasjon Norge, Faggruppen for bygg og anlegg (Tekna/NITO), Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) og Bygg21.

 

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår