Har oppdrag på sykehus som koster 10,5 mrd. kr.

 
Har oppdrag på sykehus som koster 10,5 mrd. kr.Vestre Viken HF, som skal bygge et nytt sykehus på Brakerøya i Drammen, har en kostnadsramme på 10,5 milliarder kroner, og Erichsen & Horgen er engasjert som rådgivere på en rekke områder. (Ill: Vestre Viken HF/Erichsen &Horgen).
Erichsen & Horgen er det selskapet for rådgivende ingeniører innen VVS som har høyest verdi sammenlagt på sine oppdrag. For tiden har de blant annet oppdrag på det planlagte nye sykehuset i Drammen. Sykehuset har en kostnadsramme på 10,5 milliarder kroner.

av Therese Alne Bolin

 - Det er alltid hyggelig å ligge øverst på en slik liste. 2017 var et meget godt år for Erichsen & Horgen, hvor vi økte vår omsetning med 26 prosent, sier Arne Jorde, daglig leder hos Erichsen & Horgen. I rapporten om Energi og ventilasjon, som omhandler de største innen beskrivende ledd, ligger de øverst på en rekke lister. I vår nye rapport om hele VVS-området, rangerer Byggfakta-redaksjonen de største VVS-installatører nybygg/tilbygg, største VVS-installatører - rehabilitering, største ventilasjonsinstallatører nybygg/tilbygg og de største ventilasjonsinstallatører rehabilitering.

Les hele rapporten om VVS-området her:

Tallene er hentet fra Byggfakta Live-databasen.

Omfattende oppdrag på 1,5 mrd.kr.

Vestre Viken HF, som skal bygge et nytt sykehus på Brakerøya i Drammen, har en kostnadsramme på 10,5 milliarder kroner, og Erichsen & Horgen er engasjert på RI Energi, RI Ventilasjon, forprosjekt, RI VVS forprosjekt, RI VVS forprosjekt og RI VA. Tidligere har det vært en tommelfinger-regel at det i et byggeprosjekt koster minst 10 prosent på hvert av de tekniske områdene innen VVS. 

Store beløp i VVS-investeringer

Et enkelt søk i Byggfakta Live-databasen viser at det er konkrete planer for VVS- investeringer på 479 prosjekter til en samlet verdi av 45 935,9 millioner kroner, hvor de fleste prosjektene er innen rehabiliteringsmarkedet og spredt over hele landet. Ser vi på alle de fremtidige prosjektene, er det registrert nær 16 000 prosjekter som ikke er igangsatt ennå, til en samlet verdi på ufattelige 3 449 milliarder kroner.

Gode tider

Erichsen & Horgen har gode tider, og troner øverst på Byggfaktas oversikter over hvilke rådgivende ingeniører innen VVS og ventilasjon som har høyest verdi sammenlagt på sine oppdrag igangsatt etter 1. januar 2018. Selskapet økte sin omsetning med 26 prosent i 2017, til 195 millioner kroner, og fikk et resultat før skatt på nærmere 17 millioner kroner. (Se oversikt lenger nede i artikkelen).

- Vi opplever et godt marked der vår kompetanse og våre dyktige medarbeidere er etterspurt, sier Arne Jorde. Selskapet vil ikke bekrefte verdien på oppdraget med det nye sykehuset i Drammen, men tror fagkompetanse og kvalitet er hovedgrunnen til suksessen.

 - I tillegg til fagkompetanse er kapasiteten et av Erichsen & Horgens største konkurransefortrinn. Vi har Norges største fagmiljø innen energi, miljø, teknikk og VVS, noe som gjør at vi kan bemanne de største og mest spennende byggeprosjektene i landet, bl.a. Nytt Drammen sykehus, Tønsberg sykehus, Nytt nasjonalt beredskapssenter for politiet, Ulven-prosjektet, Livsvitenskapsbygget, Campus Ås, Nytt Munch museum og Jordal amfi, sier Horgen.

I januar i år passerte Erichsen & Horgen 150 ansatte. Planen er å vokse enda mer og selskapet utvider nå kontorlokalene i Nydalen med ytterligere 30 kontorplasser. 

Skal stå ferdig i 2025

Det nye sykehuset skal erstatte dagens Drammen sykehus og Blakstad sykehus (sykehuspsykiatrien i Vestre Viken). Det skal i tillegg etableres stråleterapi. Sykehuset skal bygges i perioden 2019-2024, med testing og fortløpende innflytting i 2024-2025.

 

Rådgivende ingeniører VVS

Rangering  - bedriftsnavn etter verdi på prosjekter:

1. Erichsen & Horgen AS, Oslo    23 735 600 320 kr.

2. Norconsult AS, Sandvika          13 802 600 550 kr.

3. Multiconsult ASA                       13 793 000 320 kr.

Rådgivende ingeniører Ventilasjon:

1. Erichsen & Horgen AS, Oslo 24 629 100 330 kr.

2. Norconsult AS, Sandvika 10 421 300 210 kr.

3. COWI AS, Trondheim 9 800 000 100 kr.

 

Nytt sykehus i Drammen

Titalkshaver: Vestre Viken HF

Prosjektleder: Sykehusbygg HF avd. Oslo

RI Reguleringsplan: Multiconsult as

RI Miljø: Multiconsult ASA

RI Byggeteknikk: Rambøll as

RI Energi: Erichsen & Horgen as

RI Ventilasjon forprosjekt: Erichsen & Horgen as

RI VVS, forprosjekt: Erichsen & Horgen as

 

Les rapporten VVS for en smartere fremtid her.

Les rapporten om Energi og ventilasjon her.

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår