Har fått nok av Megaflis

 
Har fått nok av MegaflisBildet: Fra CTM Lyng As sin stand på Eliaden tidligere i år. (Foto: CTM Lyng AS)
CTM Lyng AS går rettens vei for å stoppe Megaflis sitt salg av CTM Lyngs produkter, til private/do-it-yourself markedet. 14. september møtes partene i Asker tingrett.

- CTM Lyng AS er en norsk utvikler og produsent av elektronikkprodukter for proffmarkedet, hvor de største og mest fremtredende produktene er komfyrvakter, termostater og bevegelsesdetektorer. Vi distribuerer kun våre produkter via grossister vi har avtaler med og i disse avtalene regulerer vi hvem man skal selge til. Mange andre aktører har søkt om å forhandle produktene våre, men vi har tatt et bevisst valg; våre produkter skal KUN selges til elektrikere og rørleggere via avtaler med våre grossister, skriver CTM Lyng i en pressemelding.

- Det er en tydelig utvikling at flere og flere aktører selger produkter til do-it-yourself markedet. En aktør som ad omveier har klart å skaffe våre produkter er Megaflis. De selger våre produkter over disk uten vårt samtykke eller avtale, til privatpersoner, uten å påse at montering skjer av fagmann med relevant opplæring. Vi mener at vi kan bestemme at Megaflis (og andre) ikke kan selge våre produkter generelt, uten avtale med oss om det. Vi mener også å eie våre varemerker, produktnummer, vårt navn og alle våre ©-tekster og dermed at ingen, uten avtale om det, skal kunne bruke vårt materiale i sin markedsføring.

- Videre er våre garantier unike i markedet. CTM Lyng gir 7 års produktgaranti, noe som selvsagt forutsetter montering av en fagmann. Dette har man ingen garanti for, etter Megaflis sin salgsmodell. Våre produkter MÅ monteres av fagfolk, som har fått opplæring ift montering, for å garantere riktig funksjon, eller at fagmannen tar ansvar hvis noe er montert feil. Dette må vi som garantigiver ha full kontroll på, noe man selvsagt ikke har, hvis det er mulighet for at private monterer produktet selv.

- Vi mener at vi, gjennom å eie produktnavn og varemerker, skal kunne bestemme hvem som i vårt navn og med våre service- og garantibetingelser, kan selge våre produkter og til hvem. Dette spørsmålet har, så vidt oss bekjent, ikke vært ført i retten før og er derfor prinsipielt svært viktig, for oss og mange andre opphavsmenn.

- Vi krever at Megaflis umiddelbart stopper alt salg og all markedsføring av våre produkter. Vårt subsidiære krav er å motta opplysninger fra de, om hvem som leverer våre produkter til de, slik at vi kan stoppe deres tilgang på våre produkter den veien. Vi har i lang tid forsøkt å komme til en ordning med Megaflis rundt dette, men de har enten ikke svart eller avvist våre krav.

- Det finnes mer enn nok av useriøse aktører i markedet, som er villig til å selge sine produkter til hvem som helst, så det skal ikke være noe problem for Megaflis og andre å skaffe seg komfyrvakter for videresalg fra andre fabrikanter. Det er selvsagt hyggelig at de ønsker å selge markedets beste komfyrvakter og går inn med nebb og klør for å skaffe seg dette, men vi er altså villige til å gjøre alt for å stoppe de og andre, fra å selge våre produkter til private/Do-it-yourself markedet.

- Vi skulle ønsket at flere aktører var med på å kjempe denne kampen, da dette egentlig handler om produsentens rett til å velge sin distribusjonskanal, samt elektrikerens rett til å velge seg seriøse leverandører og produkter som kun er tilgjengelig for proffmarkedet.

- Når det ikke er slik, er vi villige til å gå hele veien for å hevde våre rettigheter og å sikre at våre produkter garantert er montert slik at de overholder våre kvalitetskrav, myndighetenes funksjonskrav og ivaretar sikkerheten og tryggheten for forbrukeren, slik produktene er ment å gjøre. Dette får vi kun til hvis vi er 100% sikker på at produktene er montert av en opplært fagmann, heter det avslutningsvis i pressemeldingen fra CTM Lyng AS.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår