Har bygget parkeringshus i Bodø

 
Har bygget parkeringshus i BodøBildet: Det nye parkeringsanlegget i Bodø ble åpnet 7. september. Norconsult har stått for forprosjekt og konkurransegrunnlag. Foto: Roy Arne Johansen/Norconsult
På oppdrag for Bodø kommune har Norconsult utviklet alt fra forprosjektet til konkurransegrunnlag for totalentreprisen på det nye parkeringshuset i Bodø sentrum.

Parkeringsanlegget ble åpnet av ordfører Ida Pinnerød lørdag 7. september 2019.

– Parkeringshuset ligger ved en av to hovedadkomster til Bodø sentrum og byggets utforming og fasade blir derfor en viktig del av bybildet. Bygget følger terrenget for området og omkringliggende bebyggelse, og er designet med buede vegger som følger etablert gatetrasé for å utnytte tomten fullt ut. I tillegg gir det bygget en mer organisk og myk utforming, sier prosjekteringsgruppeleder Ernst Magnar Eberg i Norconsult i en pressemelding.

I tillegg har Norconsult valgt å benytte bakgrunnsbelyste polykarbonatplater til fasadekledningen. Etter mørkets frembrudd belyses hele fasaden med RGB LED-armaturer, som gjør at bygget kan endre utrykk via forskjellige lysscenarioer med farget- og tilnærmet hvitt lys.

– Den gjennomlyste fasaden gir bygget et spektakulært utrykk som vi ikke har sett i Norge i denne skalaen. Belysningen vil gi en flott effekt i den nord-norske mørketiden og vil fargesette denne delen av Bodø sentrum på ny og innovativ måte, sier arkitekt Geir Magne Lied i Norconsult.

Anleggsarbeidet startet i april i fjor. Parkeringshuset er på cirka 10 500 kvadratmeter, fordelt på to plan, og har en kapasitet på 345 romslige parkeringsplasser, med 10 HC-plasser og 20 ladestasjoner for elbil. Parkeringshuset er universelt utformet med lett tilgjengelighet for både myke trafikanter og kjøretøy, med inn- og utkjøring fra Prinsensgate og innkjøring fra Hålogalandsgata. Bygget har tre trappehus, hvorav to er utstyrt med heis.

En underjordisk gangkulvert knytter nederste plan av parkeringsanlegget sammen med havneområdet, som er et kjært turmål for byens innbyggere og besøkende. Fortau har fått is-smelteanlegg med miljøvennlig vannbåren varme, tilknyttet Keiseren fjernvarmeanlegg. Anlegget har også et sømløst betalingssystem med skiltgjenkjenning, og avansert parkeringsteknologi med biltelling med tilhørende innvendig og utvendig skilting.

– I tillegg skal Bodø kommune etablere en aktivitetspark på taket, som blant annet skal inneholde en skøytebane med isvannsanlegg. Her er også Norconsult engasjert for å utarbeide konkurransegrunnlaget, sier Eberg.

Parkanlegget er tenkt ferdigstilt i 2020, og parkeringshuset og aktivitetsparken har tilsammen en total kostnadsramme på cirka 250 millioner kroner.

Norconsult har bistått byggherren med alle rådgiverfag, trafikkfaglige vurderinger, prosjekteringsgruppeledelse og arkitekttjenester frem til og med konkurransegrunnlag og kontrahering av totalentreprenør. Norconsult har også bistått byggherre med utarbeidelse av kravspesifikasjon og innkjøp av parkeringstekniske anlegg og betalingsløsninger.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår