- Har brukt 3D-fliser på toalettene under vann

 
-	Har brukt 3D-fliser på toalettene under vannPå toalettene på restauranten Under er det montering av spesialbestilte 3D-fliser. Foto:Tomasz Majewski
På toalettene i restauranten Under ved Lindesnes er det brukt 3D-fliser. Og for å motvirke sprekkdannelse i bygget, siden det ligger delvis under vann, er det injisert kjemiske produkter der det er sammenhengende konstruksjon.

Snøhetta har tegnet Norges eneste undersjøiske restaurant: «Under» i Spangereid ved Lindesnes. BRG Entreprenør har vært ansvarlig for råbygget og Mapei-produkter har blitt brukt på en rekke områder i dette spennende prosjektet.

– Selve bygget til restaurant «Under» er støpt ferdig på lekter, plassert på riktig sted og senket i sjøen med ballast. Bunnen var gjort klar med fjellbolter, som gled inn i matchende hull i råbygget. Ballasten ble så fjernet, før innredningen kom på plass. Alt har gått etter planen, forteller Dag Terje Håland, byggeleder for BRG Entreprenører i en pressemelding.

De er en av Sørlandets ledende entreprenører og hadde ansvar for råbygget og deler av det innvendige bygget på restaurant «Under» i Spangereid. Mapei har levert en lang rekke produkter, blant annet til vanntetting og overflatebehandling.

En slik bygning vil bevege seg noe på grunn av sjøen, selv om gjestene ikke merker det. Der det er sammenhengende konstruksjon er det en risiko for antydning til sprekker. For å motvirke dette ble disse stedene injisert på forhånd av Rencon, som brukte Mapei-produkter. Vi er godt fornøyd, både med den brede porteføljen til Mapei og det gode arbeidet Rencon har gjort, forklarer Håland.

I tillegg har Mapei levert produkter til Murermester Arnt Kristensen AS, som har utført murerarbeid og flislagt toalettene. Her er det blant annet benyttet Ultrabond MS Rapid til montering av spesialbestilte 3D-fliser.

– Dette har vært et spennende prosjekt for oss. Fra mitt ståsted har det også vært et enkelt prosjekt å lede, når jeg har med flinke fagfolk, selv om det har vært noen mindre utfordringer underveis. Alt i alt har det gått veldig bra, og betongarbeidet ble faktisk rimeligere enn antatt, sier Håland.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår