- Har aldri før bygget noe slik!

 
- Har aldri før bygget noe slik!- Jeg har hatt ansvaret for mange store og komplekse byggeprosjekter, men dette prosjektet slår dem alle sammen. Det er virkelig noe veldig spesielt, sier senior prosjektleder Søren Kruse Nielsen i det danske entreprenørselskapet Bladt Industries. (Foto: Bladt Industries).
AKTUELLE PROSJEKTER: Bladt Industries har nettopp overlevert kunstbygningen «The Twist» til Kistefos-museet. Bygningen forbinder nord- og sørsiden av Randselva utenfor Oslo. – Jeg har aldri før bygget en så sammensatt struktur, sier entreprenøren.

av Therese Alne Bolin

I dag åpnet utstillingen Hodgkin & Creed - Inside Out i det nye bygget, som kan oppleves til 17. november.

Kunstbygningen er en forlengelse av skulpturparken og utgjør en del av Kistefos-museet, som regnes som et av de viktigste bidragene til norsk og skandinavisk industrihistorie. Bygget er tegnet av arkitektbyrået Bjarke Ingels Group (BIG) og er kåret av Bloomberg og The Telegraph til et av de flotteste byggene som åpner i 2019. Verdi på prosjektet er 140 millioner kroner.

Les også Dronningen kommer til åpningen av ´The Twist´

Stålkonstruksjonen som danner rammen av bygningen har et 60 meter langt fritt spenn over Randselva, og knytter dermed sammen nord- og sørsiden. Hele bygningen veier 380 tonn.

Bygget danner en rektangulær lukket form vridd 90 grader i sitt spenn over elven. Vridningen gjør at kunsthallen kunne legges nedtil det lave skogsområdet på sørsiden og at den får en hevet del til nordsiden, der terrenget er høyere. Bygningen er 1000 m2 stor og består av tre utstillingsplasser: et panoramagalleri med store vindusruter, som gir rikelig naturlig lys; Twist Gallery i bygningens vri, og Closed Gallery.

`The Twist` skal i følge Kistefosmuseet huse skiftende utstillinger av høyt internasjonalt nivå.

Ekstremt kompleks

For Bladt Industries har dette vært et av de mest komplekse byggeprosjektene de noengang har gjennomført skriver de i pressemeldingen. 

- I min 40-årige karriere har jeg aldri bygget en så sammensatt struktur. Det har vært utfordrende fra start til slutt. Jeg er ekstremt stolt av resultatet. Jeg er overbevist om at dette vil være en av de største turistmagnetene i Norge, sier Benny Bedsted Jeppesen, Site Manager, Bladt Industries.

 - Jeg har hatt ansvaret for mange store og komplekse byggeprosjekter, men dette prosjektet slår dem alle sammen. Vi har lang erfaring med teknisk avanserte bro- og infrastrukturprosjekter, med dette prosjektet kan vi bare konkludere med at all vår erfaring kom inn og vi kan stolt levere denne vakre og unike konstruksjonen, sier senior prosjektleder, Søren Kruse Nielsen, Bladt Industries.

Egil Eide, administrerende direktør, Kistefos Museum er også fornøyd.

- Som utvikler var det ingen tvil om at vi tok fatt på en veldig sammensatt og krevende oppgave, men med Bladt Industries som entreprenør har vi følt oss trygge gjennom. De har virkelig klart å bringe BIGs fantastiske tegninger til live, sier han.

Kistefos-Museet

Byggeplass: Samsmoveien 41, Jevnaker i Oppland

Byggestart:        februar 2018

Verdi:                  140 millioner kroner

Roller

Tiltakshaver: Kistefos-Museet

Totalentreprenør: Bladt Industries as

Arkitekt: Bjarke Ingels Group as BIG

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår