Halvveis med å lage fortau langs fv. 885 i Nordland

 
Halvveis med å lage fortau langs fv. 885 i NordlandDronefoto: Tomas Rolland, Statens vegvesen.
Ved Sandnes i Hadsel kommune i Nordland skal det bygges 660 meter med fortau for å sikre myke trafikanter, og nå er arbeidet kommet halvveis.

Langs fylkesveg 885 gjennom Sandnes kjører det i snitt 850 kjøretøy i døgnet (ÅDT) og området er tett befolket. Det ferdes en del barn og unge langs vegen, og for å gjøre det tryggere for de myke trafikantene har vegeier Nordland fylkeskommune bevilget penger til bygging av 660 meter med fortau langs fylkesvegen. Statens vegvesen bygger på vegne av fylkeskommunen.

Prosjektet omfatter i tillegg sikring av fjell, rivning av en bolig og garasje, etablering av busslommer, veglys, bygging av noen murer og noen nye avkjørsler/parkering, samt vann- og avløpsarbeider.

Halvveis i løpet

- Arbeidet startet i oktober i fjor, og pr. i dag er vi omtrent halvferdig. Det er gjort en stor jobb med sikring av fjellsiden ovenfor fortauet, det er boret og montert over 400 sikringsbolter og montert 4400 m2 steinsprangnett, forklarer byggeleder Morten Bjørkmo i Statens vegvesen. Nå skal det monteres en stor støttemur i samme området, og entreprenøren er godt i gang med arbeidet med vann og avløp, kabler og gatelys. Rivning av garasje og eldre bolighus er også ferdigstilt.

- Fremover nå jobbes det med støttemur og montering av stikkrenner samt selve oppbyggingen av fortau og veg, forklarer Bjørkmo.

Noen er litt hard på gassen

- Trafikkavviklingen har stort sett gått veldig bra, men noen trafikanter kjører litt fort. Vi ber alle som kjører her om å respektere skiltingen og ta hensyn, slik at sikkerheten til myke trafikanter og de som jobber langs vegen her blir tatt vare på, sier Bjørkmo.

Ferdig til høsten

Prosjektet skal etter planen være ferdig innen utgangen av august, og så langt ser det ut til at tidsplanen skal holde mål.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår