HAKI kjøper britisk Vertemax

 
HAKI kjøper britisk VertemaxIllustrasjonsbilde. Foto: Haki
HAKI, en del av det børsnoterte, Malmø-baserte Midway Holding, har kjøpt alle aksjene i det britiske selskapet Vertemax.

Vertemax sin omsetning har økt betydelig de siste årene og utgjorde om lag SEK 180 millioner i 2020.

Økt etterspørsel
- Vertemax vil på en utmerket måte utfylle HAKI, ved å tilby løsninger for trygt arbeid i høyden. Vi har vært i kontakt med Vertemax i lang tid, og det er veldig gledelig at vi har kommet til en avtale under dagens situasjon. Vertemax har en sterk produktportefølje som passer godt inn i globale trender som strengere lovgivning for arbeidssikkerhet, og oppfyller den økte etterspørselen etter kantsikring, fallsikring og beskyttelsesskjermer, sier HAKIs administrerende direktør Thomas Schüller i en pressemelding.

Vertemax utvikler, selger og markedsfører sikkerhetsprodukter og tilkomstløsninger for trygt arbeid i  høyden. Det største markedet er Storbritania der London dominerer med hovedfokus på nybygg. I tillegg kan Vertemax vise til sterk vekst i Kanada de siste årene, og nylig har Vertemex åpnet et salgskontor i Bratislava i Slovakia for å dekke det østeuropeiske markedet.

Sterk plattform
 - Vi ser frem til å bli en del av Midway-konsernet. Dette er et strategisk viktig skritt for at vi kan skape enda mer verdi for våre kunder. Med vår felles kompetanse og ressurser har vi en sterk plattform for fremtidig vekst, sier Gary Taylor, grunnlegger og administrerende direktør hos Vertemax.

- Vi ser gode synergimuligheter mellom Vertemax og HAKI, med vekt på utvikling av våre felles markeder, samt å utnytte vår kompetanse innen logistikk sammen. På lang sikt skaper oppkjøpet muligheter for oss til å være involvert i å konsolidere et fragmentert nisjemarked, sier Thomas Schüller.

- Samtidig styrker dette oppkjøpet mulighetene for organisk vekst ved å kunne tilby Vertemax sine produkter til HAKIs kunder i Skandinavia og HAKIs produkter til Vertemax-kunder i Storbritannia, samt ved å markedsføre våre tilbud i Øst-Europa, mener han.

Vertemax ble grunnlagt i 2010 og har i dag ca 35 ansatte. Selskapets hovedkontor ligger i Aylesham i sørøstre delen av Storbritannia, med en utviklingsavdeling i nærliggende Canterbury. Salgskontorer ligger i Toronto, Canada og Bratislava, Slovakia.

 

 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår