Grønn fortetting i høydeformat på Moholt i Trondheim

 
Grønn fortetting i høydeformat på Moholt i TrondheimArkitektskisse fra Rett Hjem Bolig.
Boligutvikleren Rett Hjem ønsker å bygge et nyskapende, grønt boligkompleks på Moholt i Trondheim.

– Hvis kommunen sier ja til denne grønne fortettingen i høydeformat, havner Trondheim i selskap med Milano, sier Christoffer Søbstad i en pressemelding, daglig leder i Rett Hjem Bolig AS.

Milano-inspirert
Han legger ikke skjul på at inspirasjonen til Moholt-prosjektet kommer fra den norditalienske metropolen Milano som for ti år siden var først ute med å bygge høyhus med vertikal skog, Bosco Verticale, på utsiden. En av boligblokkene i Milano har plass til 480 mennesker, 1600 fugler og sommerfugler, 60 tresorter og 94 plantesorter.

Går i høyden og tilfører 15 mål skog
Et halvhøyt næringsbygg og en stor, asfaltert parkeringsplass forvandles til et moderne boligområde for rundt 500 mennesker rett ved traseen til metrobuss-rute 3. Boligkomplekset vil romme 300 boliger på til sammen 18 000 kvadratmeter. Den ønskede fortettingen oppnås ved at det bygges i høyden.

– Dette gir mest brukbart grøntareal på bakkeplan, samtidig som det er et skånsomt alternativ for naboene med tanke på sol og skygge, sier Søbstad.

Den vertikale skogen forvandler dagens harde flater til 15 mål skog og absorberer ca. ti tonn COårlig. Høy arkitektonisk kvalitet bidrar til et signalbygg som markerer knutepunktet for grønn infrastruktur i Østbyen.

Et grønt knutepunkt
De siste ukene har Rett Hjem presentert prosjektet for politikere fra Ap, MDG, Sp, Høyre og FrP.

– Tilbakemeldingene er positive. Vi har inntrykk av at dette treffer bra med tanke på nullvekstmål, ønsket fortetting og fremtidig strategi for byutvikling, forteller Søbstad.

Prosjektet blir liggende som et knutepunkt for mange av bydelens grøntområder. Tomta er blant annet starten på skiløypene til Strindamarka. Derfor er det satt av ca. 200kvm i første etasje til felleskapsfunksjoner som vil kunne disponeres av ideelle organisasjoner.

– Vi ønsker å tilføre noen genuint nye verdier til byen. Samtidig er prosjektet helt i tråd med Trondheims mål for bærekraftig utvikling, sier Søbstad.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår