Grenseløse muligheter - også under vann!

 
Grenseløse muligheter - også under vann!Støpearbeidene på Under er ferdige, og i sommer skal konstruksjonen senkes på plass ved Lindesnes Havhotell. Hovedvinduet blir på 11,5 ganger 3,7 meter og glassplaten - bestående av akrylplast - blir mellom 35 og 36 cm tykk. Restauranten skal ha plass til 100 gjester. (Illustrasjon: MIR/Snøhetta)
– Undervannsrestauranten i Lindesnes er en attraksjon under bygging, og viser de grenseløse mulighetene for betong, sier Vetle Houg i Byggutengrenser.
– Mur og betong har unike kvaliteter som bidrar til et bærekraftig samfunn, ikke minst på levetid og holdbarhet. Vi skal fortsette å vise fram hvordan våre materialer bidrar til trygge og flotte bygg med stadig mindre klimafotavtrykk – og med grenseløse muligheter, sier daglig leder i Byggutengrenser, Vetle Houg, i en pressemelding. Foreningen avholdt nylig sitt årsmøte, og en presentasjon av den nye undervannsrestauranten i Lindesnes vakte interesse.
 
En attraksjon blir til i Lindesnes
Betongarbeidene på Under er nettopp avsluttet, og det krevende og kompliserte prosjektet med design av Snøhetta ble gjennomgått av Erlend Stien og Terje Raanes fra Asplan Viak, som leder prosjektet. Konstruksjonen skal ligge delvis nedsenket ved Lindesnes Havhotell, og vil by på en enestående utsikt til livet i havet mens man inntar en bedre middag. Bilder av bygget har blitt vist i en rekke internasjonale medier, og restauranten er allerede fullbooket for neste sesong. 
 
Karbonfangst i sementproduksjon
Betongbransjens arbeid for å redusere klimagassutslipp handler i stor grad om tiltak i produksjon av sement. Norcem har i flere år hatt en visjon om karbonnøytrale betongprodukter, og et viktig element i denne er å fange karbon fra sementproduksjonen. Karbonfangstprosjektet i Brevik ligger an til å få bevilget penger på revidert statsbudsjett slik at siste fase av prosjektet kan fullføres, etter at prosjektet på slutten av fjoråret ble satt på vent. 
– Vi er glade for at vi nå, høyst sannsynlig, kan fullføre studien. Den vil gi oss et sikrere kostnadsbilde når vi skal gjøre den endelige investeringsbeslutningen. Karbonfangst i sementproduksjonen vil være et meget stort steg mot vår visjon om karbonnøytrale betongprodukter, sier Per Brevik, bærekraftsdirektør i HeidelbergCement. 
 
Mange byggherrer vil ta miljøansvar
Grønn Byggallianse og NGBC har besluttet å slå seg sammen til én organisasjon, og daglig leder Katharina Bramslev fortalte om bakgrunnen for sammenslåingen og hva man ønsker å oppnå.
– Formålet med sammenslåingen er å utvikle norsk bygg- og eiendomssektor slik at hensyn til miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget for alle, forteller Bramslev. 
Utviklingssjef i Selvaag Bolig, Harald Gjøvaag, viste i sitt innlegg hvordan boligbyggeren vurderer materialbruk slik at de kan bygge attraktive og gode boliger i sine utbygginger. Tunge materialer bidrar til soliditet, lang levetid og redusert vedlikeholdsbehov. Det er verdier som boligkjøperne vet å verdsette.
 
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår