Gratiskurs for korona-rammede

 
Gratiskurs for korona-rammedeBildet: Fra venstre: Divisjonsdirektør for Aerostructures i Kongsberg Defence & Aerospace (KDA); Terje Bråthen, tilrettelegger i KDA; Ellisiv Vinæs Kleven, prosjektleder Tommy Hvidsten og studiekoordinator Marte Gustavsen Ødegården, begge hos Fagskolen Tinius Olsen i Kongsberg.
Fagskolen Tinius Olsen tilbyr nå gratis digitale kurs for industriarbeidere som er permitterte eller er arbeidsledige, på grunn av korona-epidemien.

Begge kursene er finansiert av regjeringens «korona-midler», og kursene i regi av Tinius Olsen Kongsberg er utformet med tanke på de som er fullt eller delvis permittert som fagarbeider eller funksjonær i industrien. Og en helt ny midlertidig ordning fra NAV sørger samtidig for at man ikke mister dagpenger underveis hvis man gjennomføre disse kursene innen juni neste år.

FÅR DAGPENGER

– Deltakere, som er permitterte eller arbeidsledige, får dagpenger underveis, og det er heller ikke nødvendig å søke NAV på forhånd om få lov til å delta på kursene. Så her er det et unikt og gratis «vindu» som åpnes en viss periode der man kan sikre seg en svært viktig etterutdanning og kompetanseheving, sier markedsveileder ved NAV Kongsberg, Tone Nymoen, i en pressemelding.

Kursene til Fagskolen Tinius Olsen i Kongsberg er i utgangspunktet åpne for alle og foregår digitalt slik at de kan gjennomføres hjemmefra hvor som helst i landet. Det dreier seg om kurset «SMART Vedlikehold» som er et fire uker langt kurs i grunnleggende vedlikeholdsteknikk og E-læringskurset «Industriell Digitalisering» der man får en innføring i temaer som er relevante for den digitale utviklingen i industrien. På SMART-kurset er det maksimum 30 deltakere, mens E-læringskurset ikke har noen begrensning. På E-læringskurset kan deltakerne dessuten styre fremdriften helt selv, og oppgaven er ofte koblet opp mot eget yrkesliv.

VEDLIKEHOLD OG DIGITALISERING

– «SMART Vedlikehold»-kurset er som navnet tilsier et veldig lurt kurs å ta i disse dager. I nedgangstider er nemlig bedriftene veldig avhengige av å redusere kostnader innen drift og vedlikehold.  Og da trenger de kompetanse og kunnskap innen vedlikehold av driftsutstyr, påpeker prosjektleder hos Fagskolen Tinius Olsen i Kongsberg, Tommy Hvidsten.

– Og det andre kurset; «Industriell Digitalisering», handler jo om det aller viktigste som nå skjer innen industrien; digitalisering. Dette er for øvrig et kurs som vi er helt alene om både i Norge og i Europa. Kurset blir nå oversatt til engelsk slik at det også kan benyttes internasjonalt, opplyser Hvidsten.

– GYLDEN MULIGHET TIL Å OMSTILLE SEG

– Industrien og samfunnet er i sterk endring. Da er det uhyre viktig at de som er permittert eller arbeidsledige nå benytter tiden til å omstille seg og gjøre seg enda mer attraktive med tanke å skaffe seg en ny jobb, beholde jobben eller få nye oppgaver.  Nå har de en gylden mulighet til å ta et helt gratis kurs. Og det kan de gjøre hjemmefra, uten å miste støtte fra NAV og samtidig som man tjener opp studiepoeng, forklarer prosjektlederen.

Kursen arrangeres i tett samarbeid med lokal og regional industri i Kongsberg-området. Blant annet er vedlikeholdskurset utviklet av Kongsberg Terotech AS.

ELLISIV (34) SATSER PÅ ETTERUTDANNING

Ellisiv Vinæs Kleven (34) fra Kongsberg har gode erfaringer med å ta etterutdanning ved Fagskolen Tinius Olsen. 34-åringen har vært ansatt i Kongsberg Gruppen siden hun var 23 år, og hun jobber nå som tilrettelegger ved konsernets høyteknologiske fabrikk; Arsenalet, der det produseres flydeler til F-35.

– Det er aldri bortkastet å etterutdanne seg og heve kompetansen sin. Jeg studerer nå «Praktisk lederutdanning» i regi av fagskolen, og i fjor gjennomførte jeg kurset «Fleksibel digitalisert automatisering». Selv har jeg vært heldig og fått dekket kursene av arbeidsgiver, og på disse nye kursene så får jo deltakerne kurset helt gratis. Så da er det ikke så mye å stusse på. Man står alltid styrket igjen som arbeidstaker eller arbeidssøker etter slike kurs, påpeker Ellisiv Vinæs Kleven.

– HAR LØFTET OSS DIGITALT

Og Ellisivs øverste sjef, divisjonsdirektør for Aerostructures i Kongsberg Defence & Aerospace; Terje Bråthen, er da også svært opptatt av kontinuerlig kompetanseheving og etterutdanning av egne ansatte. I 2018 ble avdelingen kåret til årets lærebedrift i Buskerud.

– Vi er hele tiden opptatt av å styrke selskapet og de ansattes kompetanse. Blant annet så har vi fast med 10 medarbeidere på «Industrifagskolen», og det har vært et veldig vellykket opplegg som har løftet oss digitalt, sier divisjonsdirektøren som mener at det er god grunn til å være stolte over det unike og tettet samarbeidet mellom utdanning og industri i Kongsberg-regionen.

Les mer om kursene: https://fagskolen-tinius.no/vare-etter-og-videreutdannings-kurs
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår