Godt salg - lav igangsetting

 
Godt salg - lav igangsettingBildet: Administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger
- Salget de to første månedene i 2021 er meget godt, og er det nest beste salget siden vi begynte med månedlige målinger i 2010.

Det sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

- Det er naturlig at igangsettingen henger noe etter salgstallene, da man må selge et visst antall enheter før boligbygging kan påbegynnes. Men dette er likevel de laveste igangsettingstallene vi har målt på årets to første måneder, konstaterer Jæger.

Salg nye bolig:
• Salget av nye boliger i februar 2021 var 21 % over februar 2020.
• Salget hittil i år er 24 % over tilsvarende periode i 2020. Leiligheter og småhus er 26 % over, og eneboliger ligger 17 % over hittil i år.
• På tolvmånedersbasis er salget 2 % over forrige tolvmånedersperiode. Eneboliger ligger 7 % over forrige tolvmånedersperiode. Mens leiligheter er 1 % over og småhus er 2 % ned fra forrige tolvmånedersperiode.

Igangsetting nye bolig:
• Igangsettingen av nye boliger i februar var 16 % ned sammenlignet med februar 2020.
• Igangsettingen hittil i år er 13 % lavere enn tilsvarende periode i 2020. Leiligheter er 49 % lavere, mens småhus og eneboliger ligger henholdsvis 2 % og 34 % over hittil i år.
• På tolvmånedersbasis er igangsettingen 6 % lavere enn i forrige tolvmånedersperiode totalt. Igangsetningen av småhus og leiligheter ligger henholdsvis 5 % og 8 % lavere, mens for eneboliger er igangsettingen lik med forrige tolvmånedersperiode.

Fritidsboliger:
• Salget av nye fritidsboliger er svært godt.
• Igangsetting av nye fritidsboliger ligger 15 % over samme periode i 2020.
• På tolvmånedersbasis er salget av nye fritidsboliger 53 % høyere enn forrige tolvmånedersperiode, mens igangsettingen er 4 % ned.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår