Gode jobbmuligheter i bygg og anlegg

 
Gode jobbmuligheter i bygg og anleggBilde: Istock
Bygg og anlegg er den bransjen som skal ansette mest neste kvartal, ifølge ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer. – Norge trenger flere håndverkere, sier Rolf Bjerved i Manpower-selskapet Workshop Bemanning.

– Hos oss har vi stående bestilling på faglærte håndverkere. Norge trenger flere av dem, sier Rolf Bjerved i en pressemelding. Selskapet er en del av ManpowerGroup, og spesialiserer seg på bemanningstjenester for bygg- og anleggsbransjen.

Bygg og anlegg har opprettholdt høy aktivitet gjennom krisen, og ifølge ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer skal bransjen ansette enda flere i fjerde kvartal.

Trygt yrkesvalg
Bygg og anlegg skiller seg ut som den mest optimistiske bransjen. Sesongjusterte netto bemanningsutsikter ligger på + 19 prosent, en økning på 14 prosentpoeng fra forrige kvartal. Dette er andelen arbeidsgivere som forventer oppbemanning minus andelen som forventer nedbemanning.

Rolf Bjerved mener at også de langsiktige utsiktene for bransjen er gode, og oppfordrer unge som er nysgjerrige på bransjen til å velge yrkesfaglig studieretning på videregående skole.

– Velger du denne retningen er sjansen stor for at du får en trygg og god jobb med stabil inntekt. Selv om du velger yrkesfag, så går det fint an å skaffe seg generell studiekompetanse på veien. Dermed kan du for eksempel først ta fagbrev som håndverker, og senere bygge på med ingeniørstudier, sier han.

Variert og meningsfull arbeidshverdag
Bjerved, som selv har flere tiår i bransjen bak seg, er glad for å se at satsingen på unge har tatt seg opp.

– Det har vært en utfordring med for lite rekruttering til bransjen, men dette er heldigvis i ferd med å snu. Flere firmaer velger å satse på egne ansatte, som igjen gjør at det blir flere lærlinger, mer tilvekst og flere muligheter for de unge, sier han.

Workshop Bemanning bistår nettopp i denne rekrutteringsprosessen. Ifølge Bjerved er etterspørselen aller størst etter tømrere, betongarbeidere, elektrikere og rørleggere.

Han ønsker å løfte frem hva slags arbeidshverdag du kan forvente deg om du velger byggfag.

– Det er en veldig ærlig og jordnær bransje med lite jåleri. Du får være med på å bygge noe som blir stående. Hver gang en byggeplass etableres så blir du med på reisen til en minibedrift. Du får brukt kroppen og vært ute. I tillegg får du mange muligheter til å kombinere interessen for fag med ledelse og teknisk interesse, sier han. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår