- God flyt i prosjektene

 
- God flyt i prosjekteneBildet: Med over 300 tømrere i bedriften, har vi en fleksibel arbeidsstokk, slik at vi kan omrokkere tømrere internt, og etter behov, sier Bjørnar Tretterud, salgs -og markedssjef i Block Watne til Byggfakta.
Boligprodusenten Block Watne opplever god flyt og høy aktivitet ute på sine mange boligprosjekt. Likevel meldes det om gryende usikkerhet blant boligkjøpere.

Av Bjørn Laberg

- Inntil videre går alle våre pågående prosjekter som normalt. Til nå har vi ikke opplevd problemer av noen betydning, hverken når det gjelder leveranser av varer og tjenester, eller med mangel på tømrere og annen fagpersonell, sier Bjørnar Tretterud, salgs -og markedssjef i Block Watne.

Omrokkerer tømrere etter behov

- Vi har selvsagt noe fravær blant tømrere, både sykefravær og at barna deres har behov for tilsyn, etter at skoler og barnehager stengte. Med over 300 tømrere i bedriften, har vi en fleksibel arbeidsstokk, slik at vi kan omrokkere tømrere internt, og etter behov, sier Tretterud til Byggfakta.

- Hvor utfordrende er det med utenlandske fagarbeidere som reiser hjem i disse koronatider?

- For Block Watne er det ingen utfordring i det hele tatt. Vi har få utenlandske medarbeiderne. Disse er hovedsaklig svenske statsborgere, som dagpendler mellom for eksempel Strømstad og våre prosjekter i Østfold / Viken. De krysser grensen hver dag uten problemer, ifølge våre rapporter, sier han.
Tretterud har heller ikke inntrykk av at logistikk, varer og tjenester på byggeplass, har vært hemmet av koranasituasjonen.

Tegn til usikkerhet

- Logistikkavdelingen vår melder om god flyt, på tross av den alvorlige pandemien som omgir oss. Vi har tatt alle forhåndsregler som vi mener er nødvendige, når det kommer til hygiene og smitteverntiltak. Vi følger råd fra både BNL og folkehelsemyndigheter, og har blant annet nå bestilt flere nye arbeidsbrakker, for å påse at større fysisk avstand mellom ansatte blir muliggjort i spise- og hvilepauser, sier han.
Selv om pågående boligprosjekt går som normalt, registrerer Tretterud at deler av markedet nå viser tegn til usikkerhet, og at totalt 7 reservasjoner av bolig har blitt kansellert de siste dagene.
- Tilbakemeldingene fra disse er at de enten vegrer seg for å påta seg store økonomiske forpliktelser i en usikker tid, er redde for ikke å få solgt egen bolig, samt at noen begrunner kanselleringen med at jobben var i fare. Det har jeg selvsagt forståelse for. På den annen side tegner vi nye kontrakter hver eneste dag, noe som er et godt tegn, understreker han.

Solide OBOS

Block Watne er heleid av OBOS, noe Tretterud er svært glad for i disse «ulvetider».
- Det er en uvurderlig fordel å ha en solid boligaktør som OBOS på eiersiden. Koronautbrudd eller ei; solid likviditet, samt kompetansen OBOS har på boligbygging, er en stor trygghet. Dette er noe også potensielle boligkjøpere har merket seg, og et relevant salgsargument for vår del, sier han.
I fjor leverte Block Watne følgende miks av husvære til Ola og Kari Nordmann: 68 rene eneboligprosjekt, 158 blokkleiligheter, 113 leiligheter i småhus, 125 rekkehus, samt 50 tomannsboliger.

Dedikerte tømrere

Som resten av ledergruppen, har Tretterud vært hjemmekontorist i snart 14 dager, men mener digitale vektøy som Teams har gjort savnet av fysiske møter minimalt.
- Videosamtaler er egentlig en smidig måte å utveksle informasjon på. Daglig får vi en helt oppdatert situasjonsrapport om bedriftens «ve og vel», så dette har fungert utmerket i vår organisasjon. Ledermøter, møter med distriktssjefer og kollegaer på markedsavdeling gjennomføres knirkefritt, sier han til Byggfakta.
- Gledelig var det for eksempel på et slikt møte å få tilbakemeldinger om dedikerte tømrere på et Block Watne-prosjekt i Sandefjord. Her hadde seks av dem organisert seg sammen med byggeleder, og frivillig tatt ei lørdagsøkt på byggeplassen, for å sørge for at fremdriftsplanen holdt, smiler han.

- Fremover er det viktig å få ferdigstilt alle solgte enheter, uansett prosjektsted, og sørge for å få disse overlevert boligkjøperne til avtalt tid frem mot sommeren. Fokuset vil være jobben som må gjøres på byggeplassene. Koronasituasjonen styrer mye av hverdagen, og akkurat nå er det mye HVIS og DERSOM. Jeg velger uansett å være betinget optimist for fremtiden, sier Bjørnar Tretterud, salgs -og markedssjef i Block Watne avslutningsvis.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår