God avslutning av boligåret 2015

 
God avslutning av boligåret 2015Ill. foto: Shutterstock
- Det går mot en god avslutning av boligåret 2015, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening. Ved utgangen av november ligger salget 18 prosent over fjoråret, mens igangsettingen viser en vekst på 21 prosent sammenlignet med fjoråret.

- Vi ligger nå an til en igangsetting av 30 000 nye boliger i 2015, sier Jæger. Salget av nye boliger ser også an til å havne på ca 30 000 i 2015. -Dette bør love godt for aktiviteten i 2016, sier Jæger i en pressemelding.

Det er leilighetsmarkedet som fremdeles dominerer veksten i salget og utgjør andelsmessig over halvparten av solgte boliger hittil i år. De fleste fylkene i landet har en vekst i salget mot fjoråret. Sterkest vekst har Akershus med en økning i salget på 56 prosent. På Vestlandet merkes imidlertid tøffe tider i oljeindustrien. Rogaland har en nedgang i salget hittil i år på 17 prosent, mens Hordaland har en nedgang på 7prosent.

Oppdaterte tall fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) viser at det nå er behov for å bosette 18 000 flyktninger neste år. 4 400 av dem vil være enslige mindreårige. – Dette vil utløse et stort behov for gode gjennomgangsboliger i kommune-Norge, sier Jæger.

– Det blir viktig å legge til rette for løsninger som på en rask og effektiv måte kan få flyktningene over i andre boliger enn asylmottak. – Det må bygges minst 5 000 boliger som er tilrettelagt for flyktninger, sier Jæger. Det er derfor viktig at Regjeringen snarest legger frem kravene som skal gjelde for disse gjennomgangsboligene, slik at byggingen kan starte, avslutter Jæger

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår