Glava lanserer nytt brannsikringsprodukt

 
Glava lanserer nytt brannsikringsproduktGlava FT Graphite fugemasse kan brukes til branntetting rundt metallrør, Alu-PEX rør isolert med Glava Rørskål eller GLAVAFLEX og rundt veggbokser.
– Vi håper produktet vil bidra til at flere i bransjen tar tak i branntetting av rør i brannskiller. Det blir enkelt og samtidig trygt, sier Johnny Skeide i Glava Isolasjon om deres nyeste produkt, Glava FT Graphite fugemasse.

Den nye fugemassen forenkler hverdagen for rørleggere. Fram til nå har rørleggeren måttet forholde seg til brannpakninger på isolerte rør eller plastrør hvor det skal brannsikres. Med Glava FT Graphite fugemasse trenger utførende nå stort sett kun ett produkt for brannsikring, uavhengig av rørdimensjon og isolasjon. 

– Det eneste du trenger å tenke på er hvilke dimensjon det skal kjernebores for. Fugemassen kan også benyttes i kombinasjon med Glava GPG brannmasse, opplyser Skeide.

Fugemassen ekspanderer i varme
Glava FT Graphite er en varmeekspanderende, én komponent grafitt fugemasse på vannbasis. Fugemassen ekspanderer allerede ved temperatur på ca. 180°C. Det gir produktet meget gode branntekniske egenskaper.

Glava FT Graphite brukes til tetting av plastrørgjennomføringer og for Alu-Pex-, kobber- og stål-rør isolert med Glavaflex cellegummi eller Glava Rørskål i murte og støpte konstruksjoner, eller gipskonstruksjoner.

– Det skal tettes tosidig i dekke og vegg, forklarer Skeide.

Testet
I TEK 17 står det at alle varme rør skal isoleres og kalde rør frostsikres eller isoleres mot kondens for å forhindre grobunn for sopp og råte. Glava FT Graphite er derfor testet på Alu-PEX og metallrør kombinert med Glavaflex eller Glava Rørskål, samt direkte mot plastrør og veggbokser.

Korrekt utført brannisolering og branntetting av rørgjennomføringer kan være avgjørende for å hindre at en brann sprer seg raskt mellom ulike seksjoner eller brannceller i et bygg.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår